maanantai 12. marraskuuta 2012

Nykypäivän kauneusihanteet

Ajattelin tehdä postauksen tästä aiheesta koska musta nykypäivän kauneusihanteet on ihan sanonko mistä. Huippumallit ja catwalk mallit varsinkin on melkein anorektikoita ja jos on pari milliä liikaa vyötärölle kertynyt niin mallin uralle voi sanoa hyvästit.
Joskus 50-luvulla kauneusihanteet oli vielä ihan järkeviäkin ja ne naiset ei oikeesti ollut mitään 170 cm pitkiä ja painaneet jotakin 45 kiloa niinkuin nykypäivänä.


Yllä hieman kuvia laihoista ja normaalikokoisista naisista. Mun mielestä ainakin tää oikean puoleinen rivi on paljon hehkeemmän näköistä kun noi vasemman puoleiset joilta luut törröttää. En tajuu niitä ihmisiä jotka ajattelee että törröttävät kylkiluut ja ylilaihat raajat näyttää jotenkin kauniilta.

Julkkisten kuvia myös muokataan ihan sikana ja sitten epävarmat teinitytöt kattoo niitä ihailevasti ja pitää itteään rumina ja lihavina vaikka todellisuudessa ne kuvat ei ole edes totta. Kun alkaa tarkemmin katsoa muokkaamattomia kuvia julkkiksista niin huomaa aika nopeasti että eipä ne läheskään niin hehkeitä ole kuin miltä ne muokatut kuvat antaa olettaa. Tässä kuvia muokatuista ja muokkaamattomista kuvista:Ei tarvitse kahta kertaa katsoa huomatakseen että kuvia muokataan todella paljon. Iho tehdään sileämmäksi, hiukset kiiltävemmiksi, vyötäröitä kavennetaan, rintoja suurennetaan, selluliitit häivytetään yms. Jos mä saisin päättää niin mun mielestä ois ainakin paljo kivempi lukea lehtiä joka ei ole täynnä "täydellisiä" naisia joita ei oikeasti edes ole olemassa.
Ja sitten ihmetellään miksi yhä useampi nuori ja lapsi sairastuu syömishäiriöön. Ja aina vaan yhä nuoremmat ja nuoremmat. Jos esimerkiksi hoikka kuusi vuotias tyttö ajattelee olevansa läski niin ei oo kyllä asiat kovin hyvin.
En väitä että olisin ite ollut aina tyytyväinen painooni, ei varmaankaan kukaan nainen ole ollut. Nyt oon onneksi iha sujut itseni kanssa enkä enään pidä mitään pari päivää kestäviä ihme diettejä. Ei mulla mitään syömishäiriötä ole koskaan ollut mutta niitäkin tapauksia tunnen / tiedän monta joilla on / on ollut jos vaikka minkälaisia syömishäiriöitä.
Postaan nyt välillä vähän tälläisestä vakavammastakin asiasta koska mun mielestä tää on aika huolestuttavaa. Mitä mieltä te lukijat olette näistä nykypäivän kauneus ihanteista?

21 kommenttia:

 1. Puhut niin totta ! Ärsyttää vaan tollaset kaikki lehtikuvat, kun nykyään ne on ihan oikeasti kaukana todellisuudesta.

  VastaaPoista
 2. erinomainen postaus! tälläsiä kirjotuksia tarvitaan todella koska monet nuoret sairastuu syömishäiriöihin halutessaan olla jotain mitä ei ole olemassa, sen huomaa noista photoshopatuista kuvista. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! joo munkin mielestä tästä aiheesta pitäisi puhua paljon enemmän kaikissa blogeissa/lehdissä yms.

   Poista
 3. Niin totta joka sana! Jos olisi oikeasti ihan natural, niin ei tuli kauneusihanteita. Normaalikokoiset on paljon terveemmän näköisiä kuin ne joilla ei oikeesti oo mitään missään.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa että joku tekee tämmösiä postauksia, jesjes näitä lisää :)

  VastaaPoista
 5. täää on niin totta! ja mua oikeesti melkein jopa inhottaa, et miks nuorille pitää luoda sellane kuva, et pitää olla ihan täydellinen, et joku vois tykätä susta... ja eipä sitä koskaa sit oo tyytyväinen itteensä, ku tavottelee koko ajan vaan jotain olematonta... muaki nii jotenki ärsyttää ku jopa alaluokkalaiset on sillee et ne ei oo tarpeeks kauniita ja niitten pitäs muka laihduttaa... eiieieiii mihin tää maailma ajaa nykynuoria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo oon ihan samaa mieltä sun kanssas ! :S en haluu ees tietää millanen tää mailma on joskus viidenkymmenen vuoden päästä ku nytki on jo tällästä.!

   Poista
 6. Hah meille näytettii noi 3. ja 4. muokkauskuvat riparilla ja puhuttii näist samoist asioista :D

  http://ssonjau-meandmylife.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. ihana,ku joku on samaa mieltä mun kans!:)

  VastaaPoista
 8. Niin hyvä blogi! Tosi kiinnostava! (:
  http://nothinghurtslikethepain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ja sit noit haukutaa viel läskeiks vaik ne on oikeesti laihoi !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no niinpä! ainii tostakin mun piti kirjottaa täs postaukses mut näköjään unohtu :D

   Poista
 10. This is so so beautiful, my dear :)

  Absolutely great pictures. Love it.

  Lots of love,

  Nicole

  www.nicoleta.me

  VastaaPoista
 11. Mahtava postaus, oon aivan samaa mieltä!

  http://katrisdays.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. amazing post! would you like to follow each other? let me know!

  VastaaPoista