perjantai 25. lokakuuta 2013

Mielipidepostaus

Mua on ehkä ihan hitusen alkanut viimeaikoina ärsyttämään tässä blogissani se, että lähes kaikki postaukset ovat niin pinnallisia. Tyyliin ostin uudet kengät, olin bileissä, sain nämä ja nämä yhteistyönkautta jne. Siksi haluan nyt hieman avata sanallista arkkuani ja tehdä mielipidepostauksen nykyajan kauneusihanteista ja laihuuden ihannoinnista. Olen tämän tapaisen postauksen tehnyt ennenkin ja ja nyt on sitten postaus numero kaksi tästä samasta aiheesta. Koska tästä ei vaan mun mielestä puhuta tarpeeksi.

Miksi siis laihuutta ja kauneutta ihannoidaan nykypäivänä niin paljon? Onko tämä mailma tosiaan nykyään niin pinnallinen paikka että vain laihana ja kauniina pärjää elämässä. Yhä nuoremmat ja nuoremmat sairastuvat syömishäiriöihin ja teineillä on valtavia itsetunto ongelmia koska eivät mielestään näytä tarpeeksi hyvältä. Julkkisten ihannointi varsinkin on ihan hullua touhua, hekin ovat todellisuudessa ihan tavallisia ihmisiä joiden kuvia on vain satuttu muokkaamaan miljoona kertaa enemmän kuin voisi luulla. Moni varmaan yllättyisi jos tietäisi mitä kaikkea kuvankäsittelyllä voikaan tehdä. Vyötärö kapeammaksi, hampaat vaaleammiksi, hiukset paksummiksi ja kiiltävimmiksi, nenä kapeammaksi, rypyt pois, rinnat isommiksi, käsivarret ja jalat kapeammiksi ja lista sen kuin jatkuu. Mailmassa ei varmaankaan ole naista joka olisi aina ollut 100% tyytyväinen itseensä. Minullakin on usein niitä päiviä kun katson itseäni peilistä ja ajattelen että olempan taas lihonnut vaikka olen aina ollut hoikka / normaalipainoinen. Jos mediassa ei pyörisi toinen toistaan muokatumpia kuvia kauniista isotissisistä epänormaalin laihoista naisista, ei varmaan minullakaan koskaan olisi niitä päiviä milloin ahdistaa kun on pari kiloa tullut painoa lisää.

Googlettamalla löytyy vaikka kuinka paljon kuvia missä näkyy miten julkkisten kuvia muokataan ja ajattelin nyt täyttää tämän postauksen niillä kuvilla.


Siinä yläpuolella hyvänä esimerkkinä kaikkien ihannoima Kim Kardashian ennen ja jälkeen kuvanmuokkauksen. Kummasti kadonneet selluliitit reisistä, vyötäröstä lähti monta senttiä pois, ihoa heleytetty, kättä kavennettu...


Näitä kuvia löytyy tuolta netistä pilvin pimein..
Suurinosa teistäkin varmaan tietää sen kuvankauniin henkkamaukan bruneten mallin joka on lähes kaikissa bikinikuvissa heillä mainostamassa bikineitä? Luin netistä ettei hän ole edes oikea ihminen vaan eri ihmisten "osista" koottu tekele jota on vielä muokattu huomattavasti. Eli yhdeltä naiselta otettu rinnat, toiselta vyötärö, seuraavalta takapuoli jne. Eli toisinsanoen kukaan oikea nainen ei näköjään ole riittävän kaunis tai laiha h&m:n malliksi... Ja näitä tämäntyyppisiä huhuja on ollut monella muullakin suurella yrityksellä. Voisin heittää villin veikkauksen että noin 99% kaikkien vaateyritysten mallien kuvista on muokattuja.
Vähänaikaahan sitten netissä pyöri myös uutinen siitä kuinka eräs "lihava" julkkis nainen oli päässyt jonkin lehden kansikuvaan ja tätä ihmeteltiin suuresti.
Ja minusta se on aika huolestuttavaa että anoreksia on nykypäivinä lisääntynyt paljon myös poikien keskuudessa. Siis kysympähän vaan että mistälähtien alle teini ikäiset pojat ovat välittäneet tipan tippaa omasta painostaan? Ymmärrän sen jos on selvästi ylipainoisia lapsia joiden terveys on vaarassa mutta se että normaalipainoiset pojat sairastuvat anoreksiaan alle yläkouluikäisenä on jo todella huolestuttavaa.

Itse tunnen monta ihmistä joilla on / on ollut syömishäiriö ja voin myöntää että minullakin on joskus ollut jotakin tämäntapaista koska ei ole varmasti normaalia käydä monta kertaa päivässä vaa alla miettiä monta tuntia vuorokaudesta vain omaa painoaan, ja erilaisia laihdutusmenetelmiä ja ahdistua kun on vähäsen "ylimääräistä" vatsanseudulla. Hieman vanhempana olen onneksi alkanut ymmärtämään kuinka typerää oman painonsa jatkuva kyttääminen on ja jos joku ei hyväksy sinua juuri sellaisena kuin olet, hän ei ole sinun arvoisesi. Syömishäiriöt ja itsetunto ongelmat alkavat useimmiten juuri median antamasta vääristyneestä kuvasta sekä siitä jos on joutunut jonkun ulkonäköseikan takia kiusaamisen kohteeksi. Nykyajan lapset osaavat kyllä olla ihan uskomattoman ilkeitä toisilleen ja muistan varsin hyvin vielä ala ja yläaste ajat kun hieman erilaiselta näyttäviä lapsia alettiin heti nimitellä koulun käytävillä ja kaikki yrittivät näyttää mahdollisimmat laihoilta ja kauniilta ettei joutusi kiusaamisen kohteeksi. Itse henkilökohtaisesti tiedän miten paljon joku kommentti omasta ulkonäöstä tai luonteesta voi satuttaa ja tämäntakia en ikinä sano kenellekkään toiselle ihmiselle esimerkiksi että no onkos sitä tullut vähän lihottua tai muuta vastaavaa.. Muistakaa siis kaikki että olette kauniita juuri sellaisina kuin olette ja jos joku muuta väittää niin hän on vaan kateellinen / muuten vain ilkeä ihminen jolla ei itsellään ole kaikki ihan hyvin.

xoxo.

10 kommenttia:

 1. Tuli just pahimpaan ulkonäkökriiseily hetkeen luettua tää postaus, helpotti oloa joten täydellinen ajoitus siis. Kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä mitään! tämmöinen palaute on blogissa aina parasta kun kuulee että on oikeesti voinut auttaa jotain toista :)

   Poista
 2. Täyttä asiaa! Ja mulla on ollu sellanen pohtimise aihe kun postissa tuli tällänen kirje missä kerrottiin jostain kohtukaulansyövästä.
  Kaikki pelottelee et siitä sais muka hengenvaarallisia oireita ja et suurin osa on kuollu siihen. En tiiä et otanko mö sen rokotteen vai en, äiti ja iskä päättää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu mulla on se rokote kun joskus koulun kautta ilmaseks sain :) Kannattaa tarkkaan miettii että haluuko sitä rokotetta vai ei koska kyllähän rokotteissakin saattaa olla omat riskinsä kuten just tossa sikainfluenssa tapauksessa kun ihmiset sairastu uniapneaan sun muihin.. Mutta toisaalta jos ei ota rokotetta niin sitten on riski sairastua siihen kohdunkaulan syöpään...

   Poista
 3. tämä oli kyllä tosi piristävä postaus ! :):)

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus! Täyttä asiaa! :)
  http://cairni.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. tosi hyvin kirjotettu postaus! ihan totta toi kaikki :) ite sorrun välillä ajattelemaan liikaa pinnallisuuksia, eikä itsensä vertailu noihin miljoonista osista koottuihin malleihin tosiaankaan tee hyvää kellekkään.

  VastaaPoista