torstai 13. maaliskuuta 2014

DIY: Vanhalle paidalle uusi ilme

Nyt tuleekin pitkästä aikaa DIY postaus nimittäin Indiedays viettää nyt maaliskuussa DIY- kuukautta, joka käytännössä tarkoittaa sitä että 18 bloggaajaa esittelevät parhaat DIY ideansa teille lukijoille ja kaikki postaukset kootaan Indiedayssin teemasivulle. Meinasin pudota penkiltä kun kuulin että minäkin pääsin mukaan näiden kahdeksantoista bloggaajan joukkoon! Tässä postauksessa tuunaan vanhasta tylsästä mummopaidasta uuden hieman tyylikkäämmän ja sähäkämmän version jota voi käyttää esim baarissa.

Tähän tuunaukseen tarvitset siis vanhan paidan, liidun /tussin, sakset sekä ompeluvälineet.

Paita jonka tuunaan


Tuunauksen aloitin leikkaamalla saksilla olkapäiden alapuolelle soikion muotiset aukot. Paita kannattaa ennen leikkuuta laittaa päälle ja piirtää esim tussilla tai liidulla ääriviivat jotta aukosta tulee sopivan kokoinen.


Seuraavaksi lyhensin hihat. Kun on leikannut ensimmäisen hihan sopivan pituiseksi niin se kannattaa laittaa toisen hihan viereen ennen kuin leikkaa sen toisen hihan jotta molemmista hihoista tulee sitten varmasti samanpituiset.


Seuraavaksi leikkasin kauluksen kokonaan irti. Tässä kannattaa olla varovainen ettei vahingossa leikkaa liian avaraksi tuota kaula aukkoa sillä se yleensä tuppaa näyttämään päällä paljon avarammalta kuin tuossa henkarissa. Kannattaa myös taas laittaa paita päälle ja piirtää vähän ääriviivoja jotta kaula aukosta tulee symmetrinen.


Seuraava vaihe onkin sitten ompelu. Eli kaikki kohdat joista olet leikannut (kaula aukko, hihansuut, olkapäiden alapuolella olevat aukot) tulee taittaa vaatteen sisäpuolelle kaksinkerroin (kuten ylläolevassa kuvassa) ja ommella sen jälkeen taitoksen reunasta. Nuppineulat helpottavat ompelemista joten kannattaa laittaa kaikki kohdat jo ennen ompelua nuppineuloilla kiinni niin ei sitten tarvitse enään ommellessa tuota kangasta alkaa taittelemaan kaksinkerroin.
Mikäli ei ole ennen ommellut saatika sitten omista ompeluvälineitä, mutta kuitenkin haluaisin tämän tuunauksen tehdä, niin tämän voi myös tehdä sellaisesta paidasta jonka kangas ei lähde purkautumaan.

Ompelun jälkeen laitoin paidan päälle ja solmin vielä helma osan edestä kiinni niin että paidasta tuli hieman lyhyempi.


Ja tältä näyttää valmis paita! Tää paita sopii munmielestä tosi hyvin yhteen korkeavyötäröisten farkkujen kanssa vaikkapa baariin mennessä tai kesällä maksihameen kaveriksi. Mitäs pidätte? :)

Kaikkien meidän bloggaajien DIY- postaukset kootaan siis maaliskuun aikana tuonne Indiedayssin teemasivulle. Sivustolla on myös käynnissä superhyvä kilpailu jonka palkintona on kaksi 400 euron arvoista lahjakorttia Kultaseppämestari Tarkkaselle! Toinen lahjakortti arvotaan kaikkien osallistujien kesken ja toisen voittaa Indiedaysin valitsema kekseliäs lukijan lähettämä DIY-idea. Kilpailuun voi osallistua kertomalla oman DIY-idean, joko kuvan kanssa tai ilman. Kilpailuun voi osallistua 30.3.2014 asti.

http://diy.indiedays.com/

3 kommenttia:

 1. Täydellistä! Omistan yhden kauluspaidan, jota en käytä. Nyt voisin kokeilla muokata paitaa ja saada siitä täydellisen mulle :) Kiitos :)
  ♠ http://vekkuss.blogspot.fi/ ♠

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu eipä mitään, kiva jos olin avuksi :D! toivottavasti paidasta tulee hyvä :)!

   Poista
 2. vautsi tosi hyvä idea! oonkin jo pitkään miettinyt että mitä uutta kivaa voisin tuunailla :>

  VastaaPoista