sunnuntai 14. elokuuta 2016

All about contouring and highlighting

Heippa!
Tässä postauksessa käsitellään k-a-i-k-k-i mitä minä tiedän "contouring and highlighting" trendistä eli kasvojen oikeanlaisesta korostamisesta ja varjostuksista.


Korostaa ja varjostaa voi niinkin montaa eri asiaa kuin kasvoja, huulia, kaulaa, silmiä ja jopa solisluita. Olen kuullut myös että jotkut naiset meikkaisivat rintansa isomman näköisiksi mutta se menee jo vähän yli mun ymmärryksen..
Nenän oikeanlainen korostus ja varjostus on ehdottomasti hankalinta ja tuntuu että sitä saa harjoitella todella kauan ennen kuin lopputulos alkaa näyttämään kauniin luonnolliselta.

Sain valita Thebos verkkokaupasta joitakin tuotteita testiin ja ajattelin että no nytpä teen niin että valitsen monia eri korostus ja varjostus meikkejä ja teen teille kaiken kattavan postauksen tästä paljon puhutusta aiheesta.
Yllä olevassa kuvassa näkyy kolme thebossilta saatua contour kynää. Yksi varjostuksien tekemiseen, yksi, korostukseen, ja yksi ns. valoa tuomaan. Oli mukava yllätys että tuossa paketissa tuli myös kuvallinen ohje mitä kynää tulee käyttää mihinkin osaan kasvoista.
Näillä kynillä oli super helppoa tehdä meikki. Laittoi vain jokaista kynää kuvan mukaisesti kasvoille ja lopuksi häivytti kaiken beauty blenderin avulla. Näitä kyniä suosittelisin niille jotka ovat vasta aloittelemassa harjoittelemaan kasvojen korostuksien ja varjostusten tekoa sillä nämä kynät olivat niin helppo käyttöisiä ja hinta oli ihan päätähuimaavan edullinen koska kynät sattuvat tällä hetkellä olemaan puoleen hintaan niin ne maksavat yhteensä vain vaivaiset 5 euroa. Kynät löydät Täältä!


Sitten kun on opetellut nuo ns. perus jutut korostuksien ja varjostusten tekemisessä voi alkaa opettelemaan eri sävyjen ja tummuus asteiden käyttämistä. Siihen oiva keino on hommata contour kit, joko voidemaisena tai puuterisena. Tai kuten minulla, sama setti sekä voidemaisena että puuterisena. Voidemaisen setin löydät Täältä! ja puuterisen setin Täältä!
 Nuo molemmat setit maksoivat vain alle 8 euroa kappale ja näitä nyt jonkin aikaa käytettyäni ihmettelen että miksi. Voidemaisessa setissä nuo värit ovat hyvin pigmenttisiä sekä helposti levittyviä. Ei tule ikäviä rajoja kasvoille ja itse tykkäsin sekoitella eri värejä keskenään ja nyt olen löytänyt juuri omalle iholleni täydelliset sävyt.

Aina kun lähden tekemään korostuksia ja varjostuksia aloitan perus meikkivoiteen levityksellä koko kasvoille. Sen jälkeen teen yleensä varjostukset noilla toisiksi ja kolmanneksi tummimmilla väreillä. Varjostuksia laitan otsan sivuille, poskipäiden alle, leukaan, nenän pieliin sekä alahuulen alle.
Lopuksi laitan vielä hitusen verran sitä ihan tumminta sävyä nenän varteen siihen noin silmien korkeudelle sekä alahuulen alle.

Varjostuksien teon jälkeen laitan ensiksi silmien alle sellaista hieman kellertävän väristä voidetta sillä en halua tehdä sitä virhettä että silmien aluset olisivat vitivalkoiset niin kuin monella tuppaa nykyään olemaan. Se ei vain kerta kaikkiaan näytä kauniilta saatika luonnolliselta.
 Sitten teen vielä muilla vaaleilla sävyillä korostukset otsan keskelle, kulmakarvojen alle, poskipäille, nenänvarteen, amorinkaareen sekä leuan päähän ja sen jälkeen annan voidemaisen meikin imeytyä kasvoille noin kymmenen minuuttia ja levitän koko kasvoille värittömän irtopuuterin. Irtopuuteri saattaa hieman peittää joitain voidemaisella setillä tehtyjä korostuksia ja varjostuksia ja siihen tarkoitukseen itseasiassa hommasinkin sitten tuon puuterisen setin. En tykkää ikinä jättää ihoa ns. voidemaisen näköiseksi niin kuin jotkut tekevät vaan mun on aina laitettava se puuteri kerros päällimmäiseksi vaikka olisinkin tehnyt vaivalle sinne alle ne voidemaiset korostukset ja varjostukset. Nuo puuterisen paletin sävyt eroavat hieman voidemaisista joten siksikin tykkään laittaa vielä normi puuteri kerroksen päälle hieman noita muita puuterisen paletin sävyjä koska sitten kasvot näyttävät moniulotteisimmilta.

On myös hyvä huomioida se, että kun levittää sudilla poskipäiden alle varjostuspuuteria niin sen jälkeen kannattaa levittää vielä vaaleampaa puuteria sinne varjostusten alle koska tosi usein siinä käy niin että sitä varjostuspuuteria levittäessä sitä varisee myös sinne hieman alemmas kuin olisi tarkoitus ja se näyttääkin sitten siltä kuin varjostuspuuteria olisi vain koko poski täynnä.

Käytän myös lähes aina poskipunaa mutta sitä laitan yleensä vain joko voidemaisena tai puuterisena ettei tule liian punaisia poskia.


Kannattaa myös opetella tunnistamaan oma kasvojen muotonsa koska se helpottaa oikeanlaisen meikin tekemistä. Monet tekevät virheen varjostaessaan ja korostaessaan vääriä kohtia kasvoistaan. Mulla itselläni esimerkiksi kun on aikalailla tuollaiset ovaalin muotoiset kasvot niin tosi kauan tein niin että laitoin varjostuspuuteria myös tuonne ihan otsan yläosaan ja keskelle vaikka niin ei kannattaisi tehdä kuin vain siinä tapauksessa jos sinulla on sydämen muotoiset kasvot.
Näitä opaste kuviahan löytää netistä pilvin pimein joten jos aihe kiinnostaa niin kannattaa käydä kurkkaamassa erimerkiksi pinterestistä.


Yksi minkä opettelin ihan ensiksi oli huulien korostus ja varjostus. Se on ehkä kaikista helpointa ja siinä harvemmin tekee kovin suuria virheitä. Tässäkin kannattaa hieman katsoa minkälaiset huulet omistaa koska jos on vaikka todella pieni ylähuuli ja iso alahuuli niin mun mielestä sitä alahuulta on aika turha lähteä enää meikillä isontamaan vaan ennemminkin tulisi keskittyä siihen ylähuuleen.

Siinäpä taisi nyt olla aikalailla kaikki mitä minä olen tähän mennessä oppinut tuosta aiheesta. Jos jollakin on jotain hyviä vinkkejä oikeanlaisen korostuksen ja varjostuksen suhteen niin saa laittaa kommenttia tulemaan!

Sitten mennäänkin muihin tuotteisiin. Ensimmäisenä niistä haluan esitellä tämän mahtavan karvan poisto tuotteen joka todellakin ylitti kaikki mun odotukset.


Olen tässä vuosien varrella kokeillut niin epilaattoria (ei enää ikinä!), vahaliuskoja kuin myös perus sheivaus teriäkin, kunnes näin thebossin sivuilla tämän merkillisen tuotteen joka lupaa poistaa iho karvat pelkällä vaahdolla. Merkki oli Sally Hansen ja ajattelin että no niillähän on tosi hyviä kynsilakkoja niin ei tämäkään voi mikään ihan sekunda juttu olla.
Elikkäs idea on se että ennen suihkuun menoa tulee suihkuttaa tätä vaahtoa niihin kohtiin joista haluaa karvat pois, sitten odottaa kolme minuuttia ja käy suihkussa ja ta-daa karvat on poissa! Itse en tainnut odottaa edes ihan sitä kolmeakaan minuuttia mutta silti lähti kaikki karvat. Voisin jopa väittää että tämä on paras keksintö sitten beauty blenderin! Tuotteen löydät Täältä!
Ainoa miinus tulee siitä että purkissa lukee tuotteen tuoksuvan vaniljalta mutta mun (ja Japin) mielestä se haisi kyllä aika pahalta eikä ainakaan miltään vaniljalta.


Olen jo vuosia käyttänyt nestemäistä peitevoide puikkoa ja nyt halusin testata toimiiko tällainen voidemainen setti yhtä hyvin. Tuossa on hyvä asia se, että paletista löytyy viisi eri sävyä joten ei ainakaan tule vahingossa ostettua väärän väristä peitevoidetta kun tuosta voi tarvittaessa tehdä oman ihonsa sävyisen sekoituksen.
Käytän peitevoidetta vain silloin jos mulla sattuu olemaan tummat silmän aluset (eli valitettavan usein..) tai jokin näppylä naamassa joka pitää peittää. Tuossa paletissa nuo voiteet olivat aika ns. paksuja ja itse ehkä tapojeni orjana suosin enemmän sellaista nestemäistä puikkoa koska se levittyy helpommin eikä ole ihan niin paksua. Tätä palettia voisin suositella sellaiselle henkilölle jolla on kasvoissa paljon peitettävää kuten vaikkapa epätasainen ihonsävy, punaisuutta tai paljon näppylöitä.
Peitevoide paletin löydät Täältä!


Sitten tuleekin ehkä tämän paketin mielenkiintoisin tuote joka on Byas Eye Lifter. Sen löydät Täältä!
Tämä on tuote joka lupaa poistaa tummat silmän aluset, rypyt silmänympärys iholta, silmäpussit ja tämän jopa luvataan turvottavan huulia! Itse halusin testata tätä kahdesta syystä, halusin nähdä poistaako tämä tummat silmän aluset ja turvottaako tämä tosiaan huulia. Voin kertoa että en ainakaan ollut pettynyt. Tummat silmän aluset todellakin poistuivat ja nyt olen käyttänyt tätä tuotetta säännöllisesti joka päivä ja tummista silmänalusista ei ole tietoakaan. Mitä tulee huulien turpoamiseen niin kyllä tämä hieman niitä turvottaa mutta eipä tämä nyt mitään botoxia ole. Itse taidan käyttää tätä nyt lähinnä noihin silmän alusiin ja ehkä silloin tällöin myös huuliinkin. Veikkaisin että tämä toimisi hyvin sellaisilla henkilöillä jolla on todella kapeat huulet ja joilla jo pienikin turvotus tuo selkeän eron.
Pakko muuten tässäkin mainita että tuo eye lifter on tosi huimassa alennuksessa nimittäin normaalisti tuo maksaa niinkin paljon kuin 55 euroa mutta nyt sen saa alle kahdella kympillä.


Thebossilla on aika hyvät tilaajalahjat nimittäin kun tilasin yli 50 eurolla niin sain valita eri lahja vaihtoehdoista mieleiseni ja minä valitsin tuollaisen hohtavan luomiväripaletin. En edes suoraan sanottuna muista milloin olisin viimeksi käyttänyt luomivärejä mutta nyt tämän uuden paletin ansiosta innostuin pitkästä aikaa kokeilemaan. Tuossa paletissa on mielestäni tosi nättejä sävyjä ja olenkin aina ollut ehkä enemmän tuollaisen kiiltävien sävyjen ystävä kuin mattaisten.

Mitäs piditte meikeistä ja mikä oli teidän mielestänne kiinnostavin tuote? :)


12 kommenttia:

 1. Minkälaisella sudilla levität paletissa olevat voidemaiset ja puuterimaiset contourit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellanen iso sivellin setti ja sieltä käytän meikkivoiteen levitykseen tarkoitettua sivellintä ja sitten kapeampiin kohtiin esim nenän varteen käytän jotain ohuempaa sutia / beauty blenderiä. Ja puuterit parilla eri suht isolla sudilla ja sitten kapeat kohdat jollain pienemmällä sudilla :)

   Poista
 2. Olipas tosi hyvä ja valaiseva postaus! Melko samallalailla itse käytän tällaisia tuotteita mutta muutamia uusia vinkkejä tuli itsellekin :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) kiitos paljon ♥ uusia vinkkejä on aina hauska päästä jakamaan :)

   Poista
 3. Kaikkea kivaa ja mullakin ollut tuota karvanpoistovaahtoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä mahtava tuote :)! pakko ostaa lisää sitten kun tuo purkki loppuu

   Poista
 4. Aivan mahtava postaus, noita contour-kyniä oon monesti miettinyt et oiskohan ne kätevämpiä kuin tuo perus paletti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh kiitos paljon <3! Ne on kyllä ehkä vähän helppo käyttöisempiä koska noista kynistä saa tukevamman otteen kuin siveltimistä jolloin se levittäminen on helpompaa :D

   Poista
 5. lovely post, kisses :)

  http://itsmetijana.blogspot.rs/

  VastaaPoista
 6. Tää tuli tarpeeseen! Oon yrittänyt harjoitella korostuksia ja varjostuksia niin tää selkeytti paljon! :D

  VastaaPoista