keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Avautumista omista uskomuksista: jälleensyntymä, taivas, karma jne

Tänään mun tekee mieli kirjoittaa jostain vähän syvällisemmistä asioista kuin säästä tai uusista kengistä. Nyt siis kerrankin tulossa vähän erilaista postausta. Tätä postausta voisi kutsua vaikka nimellä mielipidepostaus.
Mulla löytyy mielipiteitä asiaan kuin asiaan ja pitkät syvälliset keskustelut jonkun henkilön kanssa joka omaa samankaltaiset elämänarvot tai elämänkatsomuksen ovat parhaita.
Yksi asia joka ei ole juurikaan tässä vuosien varrella muuttunut on mun oma elämänkatsomus ja se mihin mä uskon.
 
 
Mä en ole koskaan saanut niin sanottua "normaalia kasvatusta". Voisin vähintäänkin todeta että mun perhe on ja tulee aina olemaan hieman omalaatuinen. Ja siksikin mun perhe on paras enkä vaihtaisi sitä ikinä mihinkään ♥
Jo ihan pienenä tyttönä pyörin äitin ja iskän mukana erilaisissa "huuhaa" illoissa. Milloin oli tarot korteista ennustusta, reiki parannusta, tai tähtikarttojen tulkintaa. Osaan jopa itsekin tulkita hieman tähtikarttoja ja horoskoopeista voisin kertoa teille hyvinkin paljon.
 
 
Mun lähipiiristä löytyy himouskovaisia, ateisteja ja kaikkia siltä väliltä. Eniten juurikin jotain siltä väliltä. Ja siihen kastiin minäkin väittäisin kuuluvani. Olen aina uskonut jumalaan sekä taivaaseen ja ehkä myös jonkinlaiseen helvettiin. Eniten sanoisin kuitenkin uskovani karmaan. Eli vaikka olisit kuinka harras uskovainen tahansa ja katuisit syntejäsi mutta jos elät elämäsi päin helvettiä ja teet jatkuvasti pahoja asioita ikinä kuitenkaan oppimatta mitään niin ei sua tule odottamaan mikään ylin taivaspaikka. Jokainen ihminen tekee virheitä ja täydellistä henkilöä ei olekaan eikä pidäkään olla. Mutta se, että tehdään pahoja asioita ja ajatellaan että "no mä kadun niitä sitten myöhemmin, kyllä jeesus antaa anteeksi", ei ole minusta oikein.
 
Uskon myös jälleensyntymään ja siihen että ihmisillä on useita eri elämiä. Tämä ei ehkä kaikkien mielestä käy kovin hyvin yhteen tuon taivaaseen uskomisen kanssa mutta olen aina ajatellut taivasta ns. sellaiseksi lepopaikaksi jonne mennään kuoleman jälkeen lepäämään ja valmistautumaan seuraavaa elämää varten.
 
 
Mun mielestä tosi uskovaisten elämänkatsomus on aina ollut vähän liian mustavalkoista. Menet joko taivaaseen tai helvettiin riippuen siitä uskotko jumalaan vai et. Tyyliin että jos Hitler viime hetkellä päätti uskoa jumalaan ja hieman katui tekojansa niin kaikki hänen tekonsa annettiin anteeksi ja hän on nyt taivaassa?
Tai sitten että jos olet elänyt koko elämäsi kuin jonkin elämän oppikirjan mukaan ja tehnyt pelkästään hyviä asioita ja ollut ihmisille hyvä mutta olet ateisti niin joudut sen takia suoraan helvettiin?
En tuomitse kenenkään uskoa ja kaikki saavat mielestäni uskoa juuri siihen mihin itse haluavat mutta itse en ole ikinä oikein ymmärtänyt sellaista lyhytkatseisuutta tai sitä että joku asia nyt on vain joko näin tai näin eikä ole olemassa mitään muita vaihtoehtoja.
 
 
Mun mielestä sanonta "what comes around goes around" on aika hyvä. Ja niin pyrin itsekin elämään omaa elämääni. Mut on aina kasvatettu olemaan hyvä ihminen. Ikinä mulle ei olla sanottu että en ole tarpeeksi hyvä tai että mun pitäisi olla toisenlainen kuin olen. Nyt kun katson esimerkiksi sisaruksiani niin tunnen aikamoista ylpeyttä koska kaikki heistä ovat oikeasti hyviä ihmisiä. Kaikki heistä ovat ystävällisiä ja kunnioittavat toisia ihmisiä.
 
 
Olen myös aina saanut tehdä asioita joista pidän ja mua ei ole koskaan pakotettu tekemään mitään vain koska "tämän avulla tulet pärjäämään elämässäsi". En voi ymmärtää sellaisia vanhempia jotka pakottavat lapsensa esimerkiksi viulutunneille koska ovat päättäneet että mun lapsesta tulee aikuisena viulisti vaikka se lapsi kuinka tahansa vihaisikin niitä viulutunteja :D
 
Muhun on lapsesta saakka luotettu tosi paljon. Jos vaikka teininä sanoin missä olen yötä niin vanhempani uskoivat sen eivätkä ajatelleet että olen oikeasti jossakin kotibileissä juomassa itseäni hengiltä. :D
 
Mutta anyways... Mun mielestä Buddhalaisuus on aina ollut todella mielenkiintoista. Itse en usko että jos teet pahoja asioita synnyt seuraavassa elämässä toukaksi vaan ajattelen että ihminen syntyy aina ihmiseksi. Ja kaikki mitä teet tässä elämässä tulee sitten takaisin jossakin toisessa elämässä tavalla tai toisella. Uskon myös vahvasti että edelliset elämät vaikuttavat eniten tähän nykyiseen elämään. Jos sinulla on esimerkiksi jokin käsittämätön pelko ilman mitään syytä niin se on todennäköisesti joku edellisen elämän juttu. Uskon myös että elämme kaikki elämämme ainakin osittain samojen ihmisten ympäröiminä. Saatan ehkä osittain uskoa myös niinsanottuihin "sielunkumppaneihin" mutta en ehkä ajattele sitä niin että se sielunkumppani olisi joku elämän suurin rakkaus vaan että se olisi joku ihminen jonka kanssa olisitte kulkeneet kaikki tai monet elämät yhdessä.
 
 
Käsi ylös ne joille on joskus käynyt niin että jonkun uuden ihmisen tavatessanne tunnette häneen heti jotenkin käsittämättömän syvän "yhteyden" ja mietitte että missä ihmeessä tämä henkilö on ollut koko elämänne ajan? Tai jos olette tutustuneet esimerkiksi parhaaseen kaveriinne tai poikaystäväänne niin että siihen tutustumiseen oli oikeasti vain todella pieni mahdollisuus mutta nyt tämä henkilö on yksi elämäsi tärkeimmistä henkilöistä vaikka oli niin lähellä ettette olisi edes koskaan tutustuneet? Nyt kun mietin miten itse tutustuin Japiin niin siinä oli vain ihan hitusen pieni mahdollisuus että koskaan oltaisiin edes tutustuttu. Molemmat oltiin silloin vielä varattuja toisille henkilöille kun tutustuttiin mutta silti päädyttiin lopulta yhteen.
 
Ajattelen että meidän kaikkien elämiä johdatellaan hyvin paljon. Uskon että kaikilla meillä on suojelusenkelit ja että sellaisia asioita kuin sattumia ei ole olemassakaan.
 
 
Olen myös aina ajatellut olevani vanha sielu. Se tulee ehkä parhaiten esille silloin kun tapaa ihmisiä jotka ovat mustasukkaisia, kieroja, ilkeitä tai muutenvain pahansuopia kun sitä vaan huomaa ajattelevansa että mitä mä voisin tehdä tuolle ihmiselle että se ei olisi tuollainen. Oon vähän sellainen "fight hate with love" tyyppi, tai ainakin pyrin olemaan. Uskon että ihmisen sielu oppii jokaisessa elämässä jotakin uutta ja mitä useampi elämä sulla on takana sen parempi henkilö luultavasti olet. Joskus kun tapaa joitakin todella uskomattomia tyyppejä jotka ovat niin epäitsekkäitä ja mukavia niin väkisinkin tulee ajateltua että toi on kyllä vanha sielu :D
 
 
Voisin oikeasti vaikka pitää jotain luentoa tästä mun elämänkatsomuksesta mutta ehkä tää postaus nyt tiivisti aika hyvin nää mun ajatukset. Vielä on tietysti paljon mitä voisin kertoa mutta ei nyt mennä kuitenkaan liiallisuuksiin kun mulla ei ole oikeasti edes mitään hajua miten te tästäkin postauksesta ajattelette. Jotkut ateistit varmaan miettivät että "toi muija on ihan sekaisin" ja en syytä teitä siitä ajattelusta koska kyllä tää teksti saattaakin kuulostaa vähän oudolta sellaisen korvaan joka ei näihin juttuihin usko :D Mulle nyt vaan on tässä elämän aikana sattunut niin paljon outoja asioita että jos en uskoisi näihin juttuihin niin se olisi hyvin kummallista.
 
 
Kuten jo mainitsin niin voisin keskustella näistä asioista loputtomiin joten mielenkiinnolla lukisin hieman teidänkin mielipiteitä näistä jutuista ja asioista mihin te uskotte? Onko siellä ruudun toisella puolella kenties jotain jolla on yhtä kreisi elämänkatsomus ja uskomukset kuin mulla? :D
 
Vähän jännittää julkaista tämä postaus mutta puhun näistä asioista muutenkin oikeassa elämässä kokoajan perheen ja ystävien kanssa joten miksen sitten puhuisi niistä täällä blogissakin?


24 kommenttia:

 1. Tää postaus oli tosi mielenkiintoinen ja ihanat kuvatkin vielä! ♥

  Oon myös pohtinut erilaisia uskontoja ja oon samaa mieltä siitä, että tuo buddhalaisuus on tosi mielenkiintoista. Myös toi tosiuskovaisten "mustavalkoinen" elämänkatsomus on mietityttänyt mua, kiva että on joku toinenkin joka on ajatellut näitä asioita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon ♥ Tosi ihana kuulla! Kieltämättä hieman jännitti tämän postauksen julkaisu kun ei yhtään tiennyt millaisen vastaanoton tää saisi :D

   Näitten juttujen pohtiminen on aina mielenkiintoista ja tosi mahtavaa kuulla että siellä ruudun toisella puolella löytyy muitakin tyyppejä jotka myös pohtii näitä juttuja :)! Kiva kun tulit pistämään kommenttia :)!

   Poista
 2. Tällaisia vähän erilaisempia tekstejä saisi esiintyä enemmän blogeissa. Ne antavat lukijalle paremman kuvan siitä minkälainen ihminen blogin kirjoittaja on. Sulla oli monta mielenkiintoista pointtia, johon voin samaistua.

  Itse olen lestadiolaisesta perheestä mutta nyt vähän vanhempana tajuan että alitajuntaani on upotettu kuin vaivihkaa ihan muu elämänkatsomus eli luonnon uskonto. Johon kuuluu uskomus siitä että esi-isät ohjailevat elämäämme... sekä ihmisten ns. "yliluonnolliset" kyvyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon sun kanssa ihan samaa mieltä että tämmöisiä hieman syvällisempiä postauksia pitäisi olla blogeissa enemmän. Kyllä niitä pinnallisiakin juttuja jaksaa jonkin verran lukea mutta ei loputtomiin :) Mäkin halusin taas hieman tuoda esille mielipiteitäni ja sitä "todellista" mua kun viime aikoina täällä on nähty vaan sitä pintapuolista elämää.

   En olekkaan tainnut ikinä tavata ketään joka olisi lestadiolaisesta perheestä, tuo luonnon uskonto on myös todella mielenkiintoista ja itsekkin uskon kaikkiin noihin luonnon juttuihin näiden muiden juttujen ohella :) Ja kun puhuit noista esi-isistä niin olen kai aina vähän ajatellut että ne olisi juuri niitä meidän suojelusenkeleitä.

   Poista
 3. Ensinnäkin oot ihan super kaunis näissä kuvissa ja noi sun hiukset näyttää niin kauniilta! <3

  Ja tykkäsin tosi paljon lukea sulta tälläsiä syvällisiä ajatuksia! Kirjoita vaan jatkossakin lisää, jos löytyy fiilistä! Mäkin uskon jumalaan, taivaaseen ja helvettiin, mutta oon kyllä ihan samaa mieltä, että uskovien ajatukset ovat välillä todella mustavalkoisia noista. Meidän uskomuksissa on paljon samaa, vaikka ehkä itselle uudelleensyntyminen ei tunnu niin "omalta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Julia ♥!

   Tosi kiva kuulla että tykkäsit tästä postauksesta! Musta saattaa helposti blogin perusteella saada hieman pinnallisen kuvan kun harvoin täällä paljastan näin paljon niitä oikeita ajatuksia ja elämää.
   Pitääpä pistää muistiin että tämmöisistä postauksista pidetään, tätä oli meinaan aika terapeuttista kirjoittaa ja hieman omatkin ajatukset taas selvenivät.

   Luulen että useimmat ihmiset uskovat juuri jumalaan, taivaaseen ja helvettiin mutta tää uudelleensyntyminen saattaa olla monille hieman outo käsite. Hauska kuulla että meidän uskomuksissa on paljon samaa!

   Poista
 4. Nice pictures and outfit, have a good day

  http://elegant-e.blogspot.com/
  https://www.instagram.com/elegant_e_blog/

  VastaaPoista
 5. Ompa kivan erilainen postaus! Ihanat kuvat ja oot kyllä todella kaunis :-)

  VastaaPoista
 6. Fiksuja ajatuksia. :)

  Mielestäni jokainen saa uskoa mihin uskoo, kunhan kohtelee muita hyvin, sukupuoleen tai seksuaalisuuteen katsomatta, eikä lyttää muiden uskomuksia, pitäen omaansa yhtenä ainoana oikeana.
  Myös uskonnon väkisin tyrkyttäminen ja ehdottomuus on asioita, jotka ennemmin työntää luotaan pois, kuin vetää puoleensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Camilla :) !
   Veit sanat suustani! juuri noin mäkin nimittäin ajattelen :D Itsekkään en ole koskaan pitänyt näitä mun omia uskomuksia sinä ainoana oikeana vaihtoehtona vaan oon aina ns jättänyt tilaa muillekin vaihtoehdoille :)

   Poista
 7. Hyvä teksti <3 tosi kaunis meikki sulla näissä kuvissa!

  VastaaPoista
 8. Olipa mielenkiintosta luettavaa, en oo kauheesti törmänny tyyppeihin ketkä uskoo tohon jälleensyntymiseen. Musta tällasten tosi syvällisten juttujen pohtiminen on parasta, vaikka välillä meneeki liian deepiksi.. :D Ja huippua se on nimenomaan sellasten tyyppien kanssa, jotka ei tuomitse vaikka ite kokiskin olevansa eri mieltä asioista.

  Mä en ite oikeen tiiä mihin uskon, mutta enemmän kai uskon Jumalaan kun oisin ateisti.. Lähinnä uskon siihen, että on joku suurempi voima joka meitä ohjailee tekemään oikeita päätöksiä ja haastamaan itteämme. Onko se voima sitten jotain sisältä kumpuavaa, Jumala, kohtalo, intuitio tai jotain muuta, sitä en tiiä. Karmaan uskon myös vahvasti. Tää ajatusmaailma pistää välillä ajattelemaan itsemurhaan päätyneitä ihmisiä - jos he ois jaksaneet vielä vähän taistella, niin elämällä ois ollut jotain ihan superhyvää annettavaa, mikä on tosi surullinen ajatus taas.. Okei nyt meni tosi syvälliseksi :D Mut ihana lukee tällasia pohdiskelevia juttuja, blogimaailma tuntuu olevan niin täynnä pinnallisuutta nykyään et nää on kivaa vaihtelua! :)

  http://laura-linnea.blogspot.de/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tätä oli mielenkiintoista lukea! Nyt kun mietin niin tosi harvoin sitä tulee itsekkään törmättyä keneenkään joka uskoisi jälleensyntymään.
   Haha joo välillä kun näistä asioista puhuu niin jutut saattaa mennä tosi deepiksi :D mutta se on vaan hyvä että pystyy keskustelemaan jonkun kanssa sellaisistakin asioista mistä muut saattais tyyliin pitää sua hulluna :'D
   Olipas kiva lukea sun uskomuksista. Mainitsit tuosta intuitiosta niin siihen uskon myös vahvasti ja siitä on itseasiassa ollutkin yllättävän paljon hyötyä tässä elämän aikana kunhan vaan sitä muistaisi aina kuunnella.
   Oon tuosta itsemurhasta kuullut jotain sellaista että itsemurhan tehnyt henkilö ei kuollessaan automaattisesti pääse minnekkään "parempaan paikkaan" sillä hän joutuisi sellaiseen ns. välitilaan missä joutuisi pohdiskelemaan sitä itsemurhaa niin kauan kunnes ymmärtäisi että sen tekeminen oli väärin.
   Niin tiedä sitten että miten se karma menee että oisko sille itsemurhan tehneelle sattunut vielä jotain hyvää jos olisi vaan jaksanut vai oiskohan sitä hyvää tullut sitten vasta seuraavassa elämässä? näitä on aina jännä pohdiskella kun kuitenkaan loppupeleissä mistään ei voi olla täysin varma :D

   Poista
 9. Olipa hyvä ja mielenkiintoinen postaus! Kivaa vaihtelua perusbloggailuun. :) Tän avulla oppi susta myös paljon sellaisia asioita, joista en ollutkaan tietoinen aikaisemmin. Itse uskon kuolemanjälkeiseen elämään ja juurikin karmaan siinä mielessä, että hyvä lisää hyvää ja toisinpäin. Jumalaan en jotenkin osaa uskoa, mutta enkeleihin kyllä. Elämä on niin arvoituksellista, että näitä asioita kun ei kukaan voi tietää ennen omaa loppuansa, mutta ennalta mietiskely ja omien uskomusten punnitseminen on kyllä munkin mielestä tärkeää. :)

  http://justsayinghianne.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne ! :) Joo teki mieli tehdä kerrankin joku "vähän" syvällisempi postaus niin tälläiseen sitten kirjoittaessani päädyin vaikka aluksi tästä pitikin tulla ihan erilainen postaus.

   Tosi mielenkiintoista kuulla noista sunkin uskomuksista! Näistä jutuista jaksaisi kyllä keskustella vaikka loputtomiin :D
   Se on ihan totta että mitään ei voi varmaksi tietää ja kaiken näkee vasta sitten kun on oikeasti kuollut mutta aina näitä juttuja on silti hyvä pohdiskella :)

   Poista
 10. Hyvä teksti, kiva lukea välillä sellaisiakin blogipostauksia, joissa käsitellään jotain vähän syväluotaavampaa kuin vaikka meikkejä tai uusia vaatteita! :D Ei sillä, joskus on kiva lukea kyllä niitäkin. Anyways, ainoa asia minkä haluaisin ihan asiasisällöstä huomauttaa tämän postauksen kohdalla on se, ettei buddhalaisuuteen liity käsitystä kastijärjestelmästä (eli siis kun teet pahaa, susta syntyy toukka seuraavassa elämässäs) vaan se kuuluu vahvasti hindulaisuuteen. :) Karman käsite on kyllä osa buddhalaisuutta, mutta ei tarkoita ihan suoraan tuota. Buddhalaisuudessa tuo "sielunvaellus" liittyy enemmän siihen, että koska energiaa ei voi syntyä tyhjästä tai hävitä (siis ihan fysiikan lakien mukaan), tietoisuudenkin tulisi sen mukaan kiertää (koska tietoisuus ja elämä on energiaa), hence sielunvaellus. Vaikka buddhalaisuudessa ei varsinaisesti sieluista puhutakaan. :D Mutta joo, ei tästä sen enempää, paitsi jos haluat tästä aiheesta syvemmin keskustella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Haha joo ymmärrän, itseänikin välillä kyllästyttää ne blogien ainaiset pintaliito postaukset niin välillä tekee mieli vähän "hengähtää" jonkun syvällisemmän tekstin parissa.

   Hyvä kun tulit huomauttamaan tuosta ettei buddhalaisuuteen liity käsitys tuosta kastijärjestelmästä. Mietinkin itseasiassa tätä postausta kirjottaessa että olikohan se nyt ihan varmasti buddhalaisuuteen vai johonkin muuhun uskontoon liittyvä asia.
   Kuulostaa muuten ihan järkeenkäyvältä tuo sielunvaellus noin fysiikankin lakien mukaan. Itse en ole ikinä oikein ollut kiinnostunut fysiikasta joten en ole oikeastaan ajatellut asiaa tuolta kantilta mutta ihan fiksun kuuloista kyllä! Pitääpä ottaa tuo aihe puheeksi mun veljeni kanssa ensi kerralla kun se aina ajattelee asioita tuolta kantilta :D
   Kiitos kun tulit kommentoimaan, näistä jutuista jaksaisi kyllä puhua paljon enemmän kuin mistään muista jutuista, on ne sen verran mielenkiintoisia!

   Poista
 11. Tämä oli ehdottomasti sun paras postaus ikinä! :) Tee lisää näitä, tykkäsin todella paljon. Mä uskon myös olevani vanha sielu, en tiedä miksi mutta on sellainen olo. En oo uskovainen, mutta uskon kuitenkin kuoleman jälkeiseen elämään. Olisi niin ihmeellistä, että me vaan kuoltaisiin ja sitte meitä ei olisi. En tiedä mikä olen ollut edellisessä elämässä, mutta koen usein dejavuta ja se on niin ihmeellistä! :D Toisaalta se on kyllä ihan mukavakin juttu :)

  Myös tuntuu, että oon tavannut sielunkumppanini<3 Joidenkin kanssa on just tullut tuo fiilis, että heii mähän oon tuntenut ton aina :D Jänniä fiiliksiä.

  Tämä postaus herätti mussa kyllä todella paljon ajatuksia. Osaat hyvin pohtia elämää ja kirjoittaa siitä, joten ihmeessä lisää tälläisiä postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi tosi kiva kuulla että tää oli sun mielestä mun paras postaus ikinä! Pitääpä tehdä useamminkin jotain tän tyyppisiä postauksia kun tääkin sai näin hyvän vastaanoton täällä :)!
   Joo mäkin koen dejavuita kokoajan ja ne on kyllä aika jänniä.. välillä tulee myös sellasia yyber dejavuita että tuntuu että se tismalleen sama juttu on koettu monta kertaa :D

   Ite en oo koskaan ajatellut olevani mikään hyvä kirjoittaja mutta tähän postaukseen sain kyllä omastakin mielestä aika hyvää tekstiä!

   Poista
 12. Oi, tää oli mielenkiintonen. Ja just toi kohta, et jos ihminen tekee paljon pahaa ja just ennen kuolemaa alkaa uskoa, niin pääseeks se sillon taivaaseen ja joku toinen hyvä ihminen joutuu helvettiin vaan, koska ei usko? Hmmm. Näit on kiva pohtii aina joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee kiva kuulla että oli mielenkiintoinen postaus<3!
   Näitä juttuja on kyllä aina niin jännä pohdiskella.. Mä en ite jotenkin vaan oo koskaan ajatellut että hyvät ihmiset joutuis jonnekkin helvettiin vaan sen takia ettei ole uskossa ja että pahat ihmiset pääsisi taivaaseen jos päättäisikin viime hetkellä uskoa. eihän siinä olisi mitään logiikkaa?

   Poista