tiistai 17. tammikuuta 2017

Kuinka saada blogille lisää lukijoita? - 11 takuuvarmaa vinkkiä!

Muistan sen ajan kun olin vielä seitsemäntoistavuotias työtöntyllerö joka lueskeli päivittäin hyvin paljon eri blogeja. Siitä se ajatus sitten lähti perustaa omakin blogi ja tässä sitä yhä ollaan kuusi vuotta myöhemmin rustaamassa teille postauksia.
Mulla on koko blogi historiani aikana ollut ehkä vain yksi ajanjakso jolloin mietin bloggaamisen lopettamista mutta näin jälkikäteen ajateltuna olen ihan iloinen etten sitä silloin lopettanut. Mistä kaikesta kivasta olisinkaan jäänyt paitsi!
 
Varmasti kaikki teistä kanssa bloggaajista siellä ruudun toisella puolella tietää, että aina kun lukija palkkiin on ilmestynyt uusi lukija se tuntuu vähintäänkin pieneltä lotto voitolta. Hassua että vielä näin vuosienkin jälkeen se jaksaa yhä innostaa samalla tavalla kuin alku aikoina.
 
Yksi asia jota tahtoisin tässä "blogi maailmassa" kehittää on se, että ihmiset liittyisivät aktiivisemmin blogeihin lukijoiksi.  Myönnän, että itsekään en ole rekisteröitynyt kuin ehkä alle kymmeneen blogiin lukijaksi. Vaikka se rekisteröityminen onkin helppoa mutta silti esimerkiksi instagramissa tai missä tahansa muualla somessa jonkun seuraaminen on vaan paljon vaivattomampaa ja se kynnys siihen on paljon pienempi. Instagramissa on myös huomattavasti helpompi saada seuraajia jos vähänkään jaksaa niihin kuviin siellä panostaa.Valitettava totuushan siellä kyllä on että mitä enemmän meikkiä ja vähemmän vaatteita niissä kuvissa on päällä niin sitä enemmän seuraajia siellä tulee.. Anyways.. Tämä ei nyt ollut se aihe josta tässä postauksessa halusin puhua, vaan se, kuinka saada blogille lisää lukijoita.
 
 
1. Pidä blogi monipuolisena
Mua itseäni ainakin kiinnostaa blogit joissa on hyvin monipuolisia ja paljon erilaisia postauksia. On vähän tylsää jos bloggaaja jauhaa aina vaan samoista asioista ja postauksetkin on aina toistensa peilikuvia. Mun lemppari blogit on sellaisia joissa on tasapuolisesti postauksia muodista, kauneudesta, matkustuksesta, lifestylesta jne. Jos esimerkiksi joka toinen postaus on joku tyyliin kännykkäkuva kooste instagram tai snapchat selfieistä niin blääh..
 
2. Kiinnitä huomiota blogin ulkoasuun
Joku voi ehkä ajatella että perus valkoinen tai vaalea ulkoasu on vähän tylsä mutta mun mielestä se toimii aina. Ei ole kovin nätin näköistä jos ulkoasu on todella huomiota herättävä ja se vie kaiken huomion niistä itse postauksista. En suosittele laittamaan varsinkaan mitään tummaa väriä tai jotakin todella näyttävää kuviota blogin ulkoasuksi. Tietysti jos sulla on joku sisällöltään erikoinen blogi niin ei se perus valkoinen siihen ehkä sovi joten kukin tyylillään.
 
3. Älä tee liikaa yhteistyöpostauksia
Blogi yhteistyöpostaukset on ihan kivoja, kunhan niitä ei tule liian usein. Blogeissa eniten kuitenkin ihmisiä kiinnostaa se itse bloggaaja ja sen elämä eikä esimerkiksi joku pitkä postaus uudesta superhyvästä hammastahnasta.
Kannattaa myös valikoida yhteistyöt oman blogin aihepiireihin sopiviksi tai sellaisiksi joista ajattelet että lukijasikin voisivat olla kiinnostuneita.
 
 
4. Vastaa jokaiseen kommenttiin joka tulee blogiisi
Mikään ei ärsytä bloggaajassa enempää kuin se, jos hän ei vastaa kommentteihin tai jos hän vastaa niihin hyvin lyhyesti. Itse vastaan aina kaikkiin kommentteihin ja pyrin yleensä siihen että vastaus olisi yhtä pitkä kuin se saamani kommenttikin. Mun mielestä tämä nyt vaan kuuluu hyviin käytöstapoihin ja siitä myös näkee että bloggaajaa oikeasti kiinnostaa ne lukijat siellä ruudun toisella puolella.
 
5. Pidä postaus tahti säännöllisenä
Tämä ei ehkä aina ole niin helppoa, varsinkin jos on työ tai koulu joka vie suurimman osan ajasta. Mun mielestä paras postaus tahti olisi ehkä kolme tai neljä postausta viikossa. Itsekään en tähän kyllä kykene, sillä mulla nyt ei vaan yksinkertaisesti ole niin paljon postattavaa.
 
6. Mieluummin vähän hyviä kuin paljon huonoja postauksia
Tämän kohdan ajattelin laittaa tuon edellisen perään siksi ettei joku nyt ajattele että "pakko alkaa postaamaan useammin". Jos vaan yksinkertaisesti ei ole mitään postattavaa niin ei kannata väkisin tulla tekemään jotain tosi lyhyitä "yhden kuvan postauksia". Laatu korvaa määrän ja itse tykkään aina lukea enemmän niitä hieman pidempiä postauksia kuin sellaisia lyhyitä kuulumis postauksia.
 
 
7. Kiinnitä huomiota kuvien laatuun
Sumeita ja huonossa valossa kuvattuja kuvia ei kannata kovin usein blogiin laittaa. Etenkin näin talvisin tuokin voi olla helpommin sanottu kuin tehty sillä valoisten tuntien määrä on aika lyhyt.
Siksi esimerkiksi viikonloppuisin kannattaa käyttää vapaa aika hyväkseen ja ottaa kamera käteen ja kuvailla seuraavan viikon blogi matskua.
 
8. Pidä blogin ilmapiiri positiivisena
Valittaminen kannattaa suosiolla jättää sinne vauva.fi:hin ja äityleihin sillä negatiivista tekstiä on tosi raskas lukea. Kukaan ei rankan työpäivän jälkeen jaksa tulla lukemaan postauksia joissa vain valitetaan. Ihmiset tulevat lukemaan blogeja koska haluavat hetkeksi pienen irtioton arjesta sekä haluavat kenties löytää jotain uutta inspiraatiota esim. pukeutumiseen tai mihin vain.
 
9. Verkostoidu
Varsinkin jos on vasta aloitteleva bloggaaja, ei kannata odottaa kommentteja blogiinsa jos ei niitä itsekään kenellekään laita. Kommentointi on myös hyvä tapa löytää uusia lukijoita blogiisi sillä usein kun jättää johonkin blogiin kommentin niin se kommentin vastaanottaja saattaa käydä kurkkaamassa kuka se kommentin lähettäjä on, ja sitä kautta löytää hänen blogiinsa.
Joskus jopa käy niin hyvin, että kun kaksi ihmistä kommentoivat vuoron perää toisillensa, niin ystävystyvät he oikeassakin elämässä. Mullekin on tässä vuosien varrella jo tullut monia hyviä blogi kavereita ja tuttuja. Se on ehdottomasti yksi parhaista ellei jopa parhain asia jonka bloggaaminen voi tuoda tullessaan.
 
 
10. Mainosta blogia eri Facebook ryhmissä
Itse kuulin vasta noin vuosi sitten ensimmäistä kertaa noista bloggaajien Facebook ryhmistä. Niistä saa aina hyviä vinkkejä bloggaamiseen ja voi keskustella kanssabloggaajien kanssa kaikesta mitä on bloggaamisessa miettinyt.
Aina kun on tehnyt uuden postauksen niin se kannattaa myös linkata niihin eri ryhmiin mahdollisesti pienen esittelyn kera. Niistä ryhmistä tulee yllättävänkin paljon kävijävirtaa blogiin, etenkin jos on joku monia kiinnostava postaus minkä on sinne linkannut.
 
11. Nimeä kuvasi
Mun on pakko myöntää että mä oon vähän liian laiska tähän ja aika harvoin niitä kuvia yleensä tulee nimettyä vaikka se aina kannattaisikin.
Eli siis jos sulla on vaikka kuva sun uudesta huulipunasta niin ei kannata jättää sitä kuvaa sen nimiseksi mikä se on kun sen sinne koneelle laittaa (eli tyyliin joku numero sarja jne.) Vaan kannattaa aina nimetä se kuva sillä nimellä mistä se kuva kertoo (esim: huulipuna, maybelline01) koska jos joku googlaa sen kyseisen huulipunan, niin sun nimetyn kuvan kautta se saattaa googlesta päätyä sun blogiin.
 
Siinäpäs oli nyt jokunen vinkki mitä mä oon tottunut tässä bloggaillessa hyödyntämään.
Mitäs piditte tämmöisestä vinkki postauksesta? Löysittekö jotain uusia hyviä vinkkejä vai oliko nää kaikki jo ihan tuttuja juttuja? Saa myös laittaa kommenttia jos tästä nyt jotain oleellista puuttui ja tietysti vinkkejä millä lailla te olette saaneet blogiinne lukijoita? :)


43 kommenttia:

 1. Tää oli ihan superhyvä postaus! 😍☺️ Tosi hyviä vinkkejä kaikki ☺️👌🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jeee tosi kiva kuulla että tykkäsit tästä postauksesta ja että vinkit oli hyviä :)!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! En oo ite tajunnukkaa tota kuvien nimeämis juttua! Kiitos näistä ♥.

  http://tarunmaailmassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos ♥! Joo mäkin kuulin sen aikoinaan jostain blogista että niin kannattaa tehdä :D

   Poista
 3. Super hyviä vinkkejä, erityisesti alottavalle bloggaajalle ! :) Löysinpäs kivan oloisen blogin tästä, taidan klikata seuraamaan ! ;)

  www.nanikaroliina.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä jollekin! :>
   Hihh kiva kuulla että päätit ryhtyä lukijaksi ♥ jeei! ^^

   Poista
 4. Tää oli todella hyödyllinen postaus ja tästä saikin taas vähän puhtia miettiä, että mitä voisi parantaa blogissa :)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tosi hyviä vinkkejä, kiitos! Pitäisi itse panostaa enemmän varsinkin kuvien nimeämiseen ja postausten linkittämiseen faceen. Olen pitkään postannut aina tasaisella tahdilla vähintään kerran viikossa, mutta nyt viime aikoina olen satunnaisesti julkaissut myös 2/viikko. Pääasiahan on että homma pysyy mielekkäänä sekä itselle että lukijoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään! Kiva että oli hyviä vinkkejä sun mielestä :>!
   Joo munkin pitäisi alkaa enemmän nimeämään niitä kuvia mutta jotenkin sen muistaa aina vasta siinä vaiheessa kun niitä kuvia on jo lataamassa tänne blogiin ja se nimeäminen on jo vähän myöhäistä :D

   Tuo on ihan totta. Jotkut voi postailla jopa joka toinen päivä mutta pääasia on just että se homma pysyy mielekkäänä tuli niitä postauksia sitten kuin paljon tahansa :)

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Tuota facebookissa mainostamista voisikin kokeilla :-)
  millatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Milla! Suosittelen kokeilemaan, sieltä tulee yleensä ihan hyvin kävijöitä blogiin :)

   Poista
 7. Kävin lukaisemassa. Sori valitukseni, mutta itseäni häiritsee liikaa tuo järkyttävä yhdyssanavirheiden määrä.

  VastaaPoista
 8. Sori valitukseni, mutta minua ainakin häiritsee tuo järkyttävä yhdyssanavirheiden määrä, enkä voi ryhtyä lukijaksesi. Sori vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kun ei se ole koskaan tuntunut ketään muita häiritsevän kun vaan sua yhtä anonyymia :D

   Poista
 9. Tasainen postaustahti, ja laadukkaat kuvat on ainakin se mikä mulla tekee blogeista kiinnostavan! Ja sen näkee tekstistä heti, et tekeekö sitä 100% intohimolla, vai vähän puoliksi sinne päin ja sekin vaikuttaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon ihan samaan mieltä :)! Jos bloggaaja esim pitää jotain kuukauden taukoja monta kertaa vuodessa niin vähän lähtee maku siitä hommasta eikä sitä blogia jaksa sitten enää oikeastaan edes lukea :D

   Poista
 10. Hyviä vinkkejä! En ollutkaan kuullut tuollaisista bloggareiden fb-ryhmistä :) Mitenkähän sellaisen löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)! Pistä vaan Facebookissa siihen haku kohtaan esim vaikka: blogit, bloggaajat, yms niin alkaa löytymään monia eri ryhmiä :)

   Poista
 11. Hyviä vinkkejä! :) Tota kuvien nimeämistä en ookaan itse edes ajatellut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti Linda! Joo haha näitä kommentteja lukiessa huomaa että aika harva on sen näköjään tajunnut :D Eli kiva olla avuksi!

   Poista
 12. Hyviä vinkkejä oot jakanut muille :)
  http://elamaajakuviaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. Todella hyvät vinkit! Mietin tuota fb:ssä mainostamista, en oo ennen kuullu, ehkä sitä pitäisi kokeilla! :Dd

  http://adventurellove.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo koklaa hei ihmeessä jos et oo ennen kokeillu! Saatan yllättyä kuinka kätevääs se on :D

   Poista
 14. Tosi hyviä ja selkeitä vinkkejä, ja pitävät kaikki varmasti ihan paikkansa :) Tästä postauksesta on varmasti hyötyä monelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! :) Joo toivotaan että tästä postauksesta oli hyötyä joillekin :) Siihen mä tällä postauksella pyrinkin :>

   Poista
 15. Kuten niin moni onkin täällä jo kommentoinut, niin todella hyviä vinkkejä! :) Itsellä on itse asiassa työstössä myös tämän tyylinen postaus, jossa paneudun muiden bloggausasioiden ohella myös lukijoiden saamiseen ja huomasin, että hyvin samoja aiheita olen itsekin luonnokseen jo rustaillut :) Itse olen kuullut noista bloggaajien Facebook-ryhmistä ihan ehkä viikko tai pari sitten :D Sinne pitäisi itselläkin verkostoitua. Tuo kuvien nimeäminen oli täysin uusi juttu enkä olekaan tullut ajatelleeksi, että ihmiset voisivat blogin löytää myös sitä kautta, vaikka siis usein olen itsekin googlailun jälkeen saattanut erinäisiin blogeihin päätyä juuri kuvahaun kautta :D

  http://bottleoflove.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Näiden kommenttien perusteella aika harva näyttäisi olevan kuullut niistä Facebook ryhmistä tai kuvien nimeämisestä joten tää taisi siis olla ihan hyödyllinen postaus monelle :) tai niin ainakin toivon!
   Pitääpä käydä lukaisemassa sitten se sunkin postaus jos sieltä vaikka tarttuisi mukaan jotain vinkkejä mitä mä en ole vielä tullut ajatelleeksi. Kiva että säkin päätit tehdä sellaisen!

   Poista
 16. Tosi kiva postaus! Mulla on kyllä kans toiminut kaikki nää vinkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miina! Ei ollut siis ihan turhia vinkkejä jos sullakin on nää toimineet ;>!

   Poista
 17. Kiiitos hyvistä vinkeistä! Musta tuntuu että oma blogini on seilaillut samassa jamassa ilman yhtään uutta seuraajaa jo kauan, mutta toisaalta olen vasta uusi täällä blogimaailmassa.. vielä sitä kerkeää :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, ilo olla avuksi! Joo nykyään niitä lukijoita ei enään tule oikeen kellekään samalla tahdilla kuin ennen vanhaa :/

   Poista
 18. hyvä pointti toi kuvien nimeäminen, en ollut ite tajunnut sitä lainkaan :---) kiitos siitä!

  VastaaPoista
 19. Tää oli tosi kiva ja hyödyllinen postaus! Kaikki vinkitkin olivat sellaisia, jotka ihan jokainen bloggaaja voi toteuttaa, joten se oli hyvä juttu :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi kiva kuulla! Kiitos paljon Sini ♥ Sellasia postauksia on aina kivoin tehdä mistä on oikeasti hyötyä monelle ihmiselle :>!

   Poista
 20. Tuttuja vinkkejä, mutta näihin lisäisin myös sen, että kuviin kannattaa lisätä myös hakusanoja kun bloggerissa on sellainenkin mahdollisuus. :) Toimii hyvin ja kuvien kautta löytyy paljon ihmisiä blogia lukemaan! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa no nyt tuli mullekin ihan uusi juttu :D! En oo koskaan kuullut että kuviin voi lisätä hakusanoja? Kiitos kun tulit tämän tänne jakamaan! :) Ps. pystyisitkö vielä selventämään että mistä niitä hakusanoja pystyy kuviin lisäämään niin teenkin sen heti ensi postaukseen :Dd

   Poista
 21. Kiva postaus! Olin lisäämässä vielä samaa kuin Moon shaped little boxin Milla jo tuossa edellisessä kommentissa: kuvatiedostojen nimeämisen lisäksi kannattaa myös nimetä ne vielä Bloggerissakin, jotta hakukoneoptimointi olisi täydellinen. :)

  Varpuslintu / viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Virpi kommentistasi! :) ja pahoittelut "hieman" myöhässä tulevaan vastaukseeni x) olin kokonaan unohtunut vastata!

   Poista
 22. Vaikka tää postaus on vanha, täytyy nyt kommentoida siihen: tää postaus oli tosi hyvä ja kattava! Postauksesta on myös hyötyä ;)
  Mikä kameramalli muuten toi valkoinen ihanuus vikassa kuvassa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Hilda! kiva kuulla että oli hyvä ja kattava postaus 😊
   tuo kamera malli oli muistaakseni canon E10 ellen nyt aivan väärin muista :) ja on muuten hyvä kamera, voin suositella!

   Poista