tiistai 26. joulukuuta 2017

Asiaa blogiyhteistöistä ja miten päästä mukaan sellaiseen

Tämä taitaa olla aihe, joka ainakin joltain osin kiinnostaa lähestulkoon kaikkia bloggaajia. Vai olenko väärässä? Mua itseäni tämä ainakin on kiinnostanut siitä lähtien kun joskus vuosia vuosia sitten aloitin bloggaamisen. Muistan vieläkin elävästi ensimmäisen blogiyhteistyöni. Silloin ei teitä lukijoitakaan ollut vielä kovin montaa ja kävijämäärät olivat paljon pienemmät. 

Ensimmäinen blogiyhteistyö taisi olla jonkun kosmetiikan verkkokaupan kanssa. Muistan vieläkin sen tunteen kun vaihdettiin sähköposteja ja sain kuulla että pääsin mukaan yhteistyöhön. Taisin jopa ihan hyppiä riemusta. Sitten kun minulle saapui postista paketti joka sisälsi meikkejä niin se tuntui vähintäänkin joululta. En voinut käsittää että olin saanut jotakin ihan ilmaiseksi tai "vain" blogikirjoituksen hinnalla. Nyt jälkeenpäin kun miettii niin se firma luultavasti hyötyi siitä enemmän kuin minä sillä pidin heidän banneriaankin (niin kuin oltiin sovittu) blogissani varmaan melkein vuoden päivät. 


Miten niihin blogiyhteistöihin sitten pääsee mukaan?
Jotkut firmat ottavat ihan omatoimisesti yhteyttä bloggaajiin mutta yleensä se menee kyllä niin että itse saa olla se joka ensiksi ottaa yhteyttä. En ehkä suosittele ainakaan aluksi ottamaan yhteyttä mihinkään kovin suureen firmaan sillä he luonnollisesti tekevät yhteistyötä niiden tunnetuimpien bloggaajien kanssa. Tietysti poikkeuksiakin on ja jotkut firmat etsivät juuri sellaista vähän persoonallisempaa ja massasta poikkeavampaa bloggaajaa yhteistyöhön.

Netti on pullollaan erilaisia suomalaisia sekä ulkomaalaisia nettikauppoja. Itse suosin aina enemmän suomalaisia sillä olen huomannut että ulkomaalaiset firmat harvoin tuntevat sitä bloggaajien "todellista arvoa" ja odottavat että teet postauksen lähes ilmaiseksi tai jotakin hyvin pientä lahjusta vastaan. He myös saattavat syystä tai toisesta jättää vastaamatta viesteihin senkin jälkeen kun blogiyhteistyöstä on jo sovittu.. 


Jos on juuri aloittanut bloggaamisen, eikä blogilla ole vielä kuin ihan muutama lukija ja vähän näyttökertoja, niin yhteistyötäkään ei kannata ihan vielä alkaa ajattelemaan. Kannattaa odotella rauhassa että blogin kävijämäärät nousevat, ja vasta sitten alkaa miettimään blogiyhteistyökumppanin hankkimista.
Tärkeää on myös se, että valitsee yhteistyökumppaniksi sellaisen jonka uskot myös kiinnostavan lukijoitasi. Eli siinä vaiheessa kun alat tekemään yhteistyöpostauksia vessapaperi firmojen kanssa niin alkaa ne lukijatkin kummasti kaikkoamaan.


Monelle varmasti isoin kynnys blogiyhteistyössä on sen sähköpostin lähettäminen sille yritykselle jonka kanssa haluasi yhteistyötä tehdä.

Sähköpostin otsikoksi voi laittaa ihan vaikka että - blogiyhteistyö ehdotus tai jotakin tuon tapaista.
Viestin alussa kannattaa ensiksi tietysti esitellä itsensä, kuka olet, mistä tulet, kauanko olet blogannut jne. Esittelyjen jälkeen kannattaa mennä suoraan asiaan ja sanoa että olisi kiinnostunut tekemään blogiyhteistyötä. Hyvä on myös vähän kertoa että millaista yhteistyötä oli itse ajatellut. (Niitäkin on niin monia erilaisia). Seuraavaksi olisi sitten hyvä kertoa niitä blogin kävijämääriä. Eli tärkeimpänä varmaankin se, kuinka monta kävijää blogilla on kuukaudessa. Myös rekisteröityneiden lukijoiden määrän voi halutessaan kertoa. 
Ja pitää tietysti myös muistaa linkata se oma bloginsa siihen sähköpostiviestiin mukaan.


Yhteistöt ovat useimmiten kertaluontoisia mutta parhaintahan tietysti olisi, jos saisi pitkäaikaisen yhteistyökumppanin. Vaikka pääsisikin mukaan moneen erilaiseen yhteistyöhön, niin kannattaa kuintenkin ajatella että liika on liikaa, eikä hamstrata yhteistöitä niin paljon ettei millään kerkeä tekemään kaikkia postauksia ajallaan, tai että postauksista tulisi väkisin väännettyjä.

Nyt ei sitten muuta kuin onnea kaikille blogiyhteistyökumppaneiden etsijöille!
Ps. olisi kiva kuulla mitä piditte tämmöisestä vähän erilaisesta postauksesta ja että tykkäättekö yleensäkin lukea tämmöisiä vinkki postauksia?

14 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Kuinka paljon suurinpiirtein pitää olla kävijöitä/lukijoita ennen kun kannattaa lähteä rakentamaan yhteistyötä brändien kanssa? x

  http://nea-amalia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. kiitos Nea! :) en osaa mitään tarkkoja lukuja määritellä mutta mulla tais olla jotain tuhat/ parituhatta kävijää /kk kun sain ekan yhteistyön :) tietysti siitäkin on jo niin pitkä aika ja blogiyhteistyöt oli vielä aika uusi juttu.

  VastaaPoista
 3. Good pictures, have a good day and a happy new year

  https://elegant-e.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. thank you very much :)! you too have a good day and happy new year

   Poista
 4. Tämä oli kyllä hyvä ja mielenkiintonen postaus sekä aihe! Ja ihania kuvia!♥️

  maripulliainen.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Hyviä pointteja! Toivottuun kävijä-/lukijamäärään vaikuttaa myös varmasti se, millaisesta yhteistyöstä on kyse. Jos tuotteet on kovin mainstreamia, niin sillioin varmaan halutaan isompia kävijämääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitti! :> totta puhut, sitten juuri jos on vaikka johonkin tiettyyn aihealueeseen liittyvä blogi (esim vaikka kalastukseen) niin varmasti sellaisen on helpompi löytää siitä samasta aiheesta olevia yhteistyökumppaneita vaikka lukijoita olisikin vähemmän kuin näillä "perus blogeilla" :)

   Poista
 6. Hyvä ja hyödyllinen postaus varmasti monelle bloggaajalle! Kivoja kuvia. :)

  https://happythingswithjulia.wordpress.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia! :) Toivottavasti tästä oli apua bloggaajille jotka on näitä asioita pähkäillyt :>

   Poista
 7. Tää oli kyllä tosi hyvä postaus ja hyvin varmasti vastaa monenkin tätä asiaa miettivän kysymyksiin. Muistan kun alotin bloggaamisen niin kysymys miten toiset sai yhteistöitä oli suuri. Nykyään sitä tietää paremmin asioita, mut kyl tää postaus toi mullekin lisää tietoa :D

  https://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Paula! Joo aattelin että ois varmaan ihan hyödyllistä tehdä joku tämmöinen postaus kun aikoinaan ainakin itse sain aika lailla omin avuin nää jutut opetella kun en blogiyhteistöistä silloin vielä kovin paljoa tiennyt :)

   Poista
 8. Uu, tää postaus oli kiinnostava! Haluisinkin joskus tulevaisuudessa tehdä jonkun yhteistyöpostauksen ja tässä oli hyvin tietoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kuulla et oli kiinnostava postaus :)! ja onnea tulevia yhteistöitä varten ^^

   Poista