maanantai 29. tammikuuta 2018

Persoonallisuustesti -mitä sain tulokseksi?

Tein noin vuosi sitten persoonallisuustestin. Tein saman testin uudestaan pari päivää sitten ja sain täysin saman tuloksen kuin silloin vuosi sittenkin. Testi oli aika pitkä ja kaiken kattava. Minulla meni aikaa sen tekemiseen ehkä noin 15 minuuttia. Viimeksi tein testin englanniksi (silloin ei tainnut olla vielä tätä suomenkielistä versiota) joten silloin testin tekemiseen meni aikaa noin 20 minuuttia tai enemmänkin.
Tulokset olivat hieman yllättävät mutta kun lähdin lukemaan niitä niin se olisi kuin joku olisi suoraan kertonut minulle minkälainen ihminen olen, ja osunut melkein joka kohdassa oikeaan.


Sain tulokseksi "Advocate" joka tarkoittaa suomeksi asianajajaa tai puolestapuhujaa.

58 % introvertti (vs. ekstrovertti)

63% intuitiivinen (vs. realistinen)

67% tunteva (vs. ajatteleva)

"Asianajajapersoonat ovat hyvin harvinaisia. Mutta vaikka heitä on vain alle yksi prosentti väestöstä, he jättävät jälkensä tähän maailmaan. Heillä on sisäsyntyinen idealismin ja moraalin taju, mutta he ovat muita idealisteja päättäväisempiä ja määrätietoisempia. Asianajajat eivät ole toimettomia uneksijoita, vaan ihmisiä, jotka kykenevät ottamaan konkreettisia askeleita tavoitteidensa saavuttamiseksi ja pysyvän positiivisen vaikutuksen tekemiseksi.

 Mä oon aina ollut luonteeltani aika erilainen kuin muut ihmiset. Tulen kyllä helposti toimeen kaikkien kanssa mutta silti olen hyvin harvoin tavannut ihmisiä jotka on oikeasti samanlaisia kuin mä. Siksi tuo ei yllättänyt että meitä "asianajajia" ei ole kuin alle pronsentti väestöstä.


Vahvuudet:

- luova, oivaltava, inspiroiva, vakuuttava, päättäväinen, epäitsekääs

Heikkoudet:

 - herkkä, erittäin yksityinen, perfektionisti, helposti loppuun palava

En itse ehkä allekirjoita vahvuuksista tuota päättäväisyyttä sillä monissakin asioissa saatan olla hyvin päättämätön. Heikkouksista taas tuo erittäin yksityinen ei päde minuun koska mun mielestä mä olen usein kuin avoin kirja ainakin sitten kun muhun on tutustunut vähän paremmin :D


 Asianajajat näkevät usein toisten auttamisen elämäntarkoituksenaan. Vaikka tämän persoonallisuustyypin ihmiset toimivat usein pelastustehtävissä tai hyväntekeväisyystöissä, heidän todellinen päämääränsä on muuttaa asioita niin perusteellisesti, ettei ”pelastamista tarvita."

Asianajajilla on hyvin ainutlaatuisia piirteitä: vaikka he esittävät asiansa hienopuheisesti ja rauhallisesti, heillä on erittäin vahvoja mielipiteitä, ja he taistelevat väsymättömästi heille tärkeiden asioiden puolesta. Tämän persoonallisuustyypin yksilöt ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta käyttävät energiaansa harvoin oman henkilökohtaisen etunsa tavoitteluun. Sen sijaan he toimivat luovasti, käyttävät mielikuvitustaan, vakaumustaan ja herkkyyttään luodakseen tasapainoa. Karma ja pyrkimys tasa-arvoon ovat asianajajille erittäin houkuttelevia käsitteitä, ja he uskovat siihen, että maailmalla toimivien tyrannien sydämet voitaisiin parhaiten pehmittää rakkaudella ja myötätunnolla."

"Asianajajille raha tai kuukauden työntekijän titteli eivät ole mitään verrattuna siihen että he elävät omien arvojensa ja periaatteidensa mukaisesti."
Tunnettuja henkilöitä jotka omaavat tämän persoonallisuuden:

Martin Luther King, Nelson Mandela, Äiti Teresa, Alanis Morissette, Nicole Kidman, Morgan Freeman, Jon Snow (game of thrones), Aragorn (taru sormusten herrasta), Michael Scofield (pako), Rose Bukater (titanic).

Pakko myöntää että mulla oli vähintäänkin hämmästynyt ilme kun luin tuota kohtaa jossa kerrotaan julkkiksia jotka omaavat saman persoonallisuuden kuin minä. Nimittäin mitä tulee noihin leffoihin ja tv-sarjoihin niin tosiaan olen nuo kaikki nähnyt lukuisia kertoja ja Game of thonesista mun lemppari on aina ollut Jon Snow (sekä khaleesi), taru sormusten herrasta mun lemppari oli Aragorn, paosta Michael sekä titanicista Rose :'D Ehkä ne sitten muistutti eniten mua itseäni ja niihin oli helpoin samaistua ja siksi ne oli mun lemppareita. Hassua.

Oletteko te vielä tehneet persoonallisuustestiä ja jos olette niin olisi hauska kuulla mitä saitte tulokseksi? Testin voi käydä tekemässä täällä!

Ps. Käykäähän muuten laittamassa vielä lisää kysymyksiä tuohon alla olevaan kysymyspostaukseen niin saisin tehtyä vastauspostauksen piakkoin! :)

10 kommenttia:

 1. Me muuten taidettiin tehdä tää sama persoonallisuustesti OPOssa viime vuonna (en muuten yhtään tiedä miten se liittyi opoon mutta meillä oli aika omalaatuinen ja sekava opettaja :,D) ja sain vastaukseksi Arkkitehdin ja kyllähän luonnekuvauksesta suurin osa oli oikein - itseasiassa pelottavankin oikein ja kaveritkin sanoivat, että heidän vastauksensa olivat todella heitä kuvaavat :-O
  Ja tää postausidea oli oikeasti tosi mielenkiintoinen ja erilainen! Tykkäsin tän lukemisesta - itseasiassa sun blogin sisältö ylipäätäänkin on usein kivaa luettavaa ja mukavan monipuolista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha miten musta tuntuu että kaikki opot on aina jotenkin outoja x) meilläkin yläasteella oli niin omalaatuiset opot että huhhuijjaa :D
   Aijjaa kiva kuulla sunkin tulokset tosta testistä :)! en vielä tiennytkään ketää muuta joka olisi saanut tulokseksi arkkitehdin.

   voi kiitos paljon, tosi ihanaa kuulla positiivista palautetta ^^ oonkin yrittänyt pitää postaukset mahdollisimman monipuolisina että täällä ois vähänniinkuin kaikille jotakin luettavaa :)

   Poista
 2. Uuu tää oli kyllä tosi kiinnostava! Vähän jännä, että kuulut noin pieneen ihmisluokkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että oli kiinnostava :) haha joo oon vissiin vähän omalaatuinen...

   Poista
 3. Tämä postaus oli todella mielenkiintoinen, olen kanssa yksi persoonallisuustestien fani! Ja tiedätkö mitä, mäkin kuulun kanssa tuohon pienenpieneen asianajaja-persoonien joukkoon :) Voin samaistua hyvin tuohon, että vaikka tulen muiden kanssa hyvin toimeen, koen olevani persoonallisuudeltani todella erilainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla että tää oli susta mielenkiintoinen postaus ja että säkin oot tämmöinen persoonallisuustesti fani :)! ja mahtavaa että säkin kuulut tohon pieneen asianajajien joukkoon :D En olisi yhtään arvannut että tätä postausta edes lukee kukaan kuka olisi saanut saman tuloksen kuin mä :)!

   Poista
 4. Heii tosi kiva tuo testi! :) En oo ennen kuullutkaan! Mä ajattelin myös olevani tuo asianajaja, mutta olinkin sovittelija, joka on aika paljon samanlainen kuin tuo sunkin. Ja löysin kyllä samoja piirteitä itsessäni mitä tuossa testisä sanottiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiks ollukki kiva testi ! :) Ellen ihan väärin muista niin mun velikin taisi olla tuo sovittelija joka kuului just tohon samaan kategoriaan ja me ollaan mun mun mielestä mun veljen kanssa aika samanlaisia :D Hauska että säkin kuulut siihen kategoriaa :)!

   Poista
 5. Ei vitsi mä tein tän saman testin joskus viime vuoden lopulla ja sain ihan saman vastauksen! Vähänkö hauskaa! :D Mä kirjoitin kans blogiin silloin siitä: http://lovekatariina.blogspot.fi/2017/11/persoonallisuustestit-16-persoonaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha eihä kui hyvä tsägä että sulki tuli sama tulos :D! Pitääpä käydä kurkkaa toi sunkin postaus :)!

   Poista