perjantai 2. helmikuuta 2018

julkkisten kauneusleikkaukset

Heippa ja lumista perjantaita kaikille
Oon jo pitkään miettinyt että haluaisin tehdä blogiin jonkun kauneusleikkauksiin liittyvän postauksen ja nyt vihdoin sain siihen sopivan idean. Julkkisten kauneusleikkaukset.

Mun mielipide kauneusleikkauksista on se, että itse en sellaista koskaan tekisi, mutta silti mua aina kovasti kiinnostaa ne. Tykkään telkkaristakin katsoa kaikkia aiheeseen liittyviä ohjelmia, esim. kauneuden hinta (oletteko katsoneet?).
Mua on aina viehättänyt estetiikka ja kaikenmaailman makeoverit ja joskus nuorempana hain ammattikorkeaan josta olisi voinut valmistua stylistiksi (vaikka silloin tosin vaatesuunnittelu kuulosti kivemmalta).

Joskus mun mielipide kauneusleikkauksista oli paljon jyrkempi kuin nykyään. Ehkä se johtuu siitä että tänä päivänä ne ovat aika yleisiä ja tuntuu että melkein jokatoisella julkkiksella on joku operaatio takana. Itsekin tunnen muutaman ihmisen jolle on tehty jonkinlainen kauneus operaatio / leikkaus. Yllättävän monella "tavallisella tallaajallakin" on nykypäivänä esimerkiksi silarit, huulissa täytettä tai muuta vastaavaa. Ja aika harvoin ne tulokset ovat niin näkyviä että sitä edes välttämättä tajuaa että kyseiselle henkilölle on mitään operaatioita tehty. Mun mielestä se onkin ehkä aika hyvä merkki onnistuneesta operaatiosta jos se ei ns. "pistä silmään" esimerkiksi liian isot silarit ja ankkahuulet. 

Monet varmasti ajattelevat että kauneusleikkaukset ovat vain pinnallisten ihmisten hömpötyksiä ja niin ne varmasti monessa tapauksessa onkin mutta ei pidä unohtaa niitä tapauksia joissa leikkaus on oikeasti vaikkapa parantanut henkilön itsetuntoa huomattavasti. Sitä en kuitenkaan ymmärrä jos itsestään pitää etsimällä etsiä jotain vikoja mitä haluaisi korjata tai muuttaa.

Etsin netistä ennen ja jälkeen kuvia julkkiksille tehdyistä kauneusleikkauksista. Osa on ihan onnistuneita mutta osasta voidaan ehkä olla montaa mieltä..

Blake Lively

kuva täältä

Olin joskus kunnon Gossip Girl fani ja silloin mulla ei ollut hajuakaan että Blake Livelyä oltaisiin leikelty. Pidin häntä aina todella kauniina ja kun jossain netissä sattumalta näin nuo ennen ja jälkeen kuvat niin olin aika hämmästynyt. Tässä tapauksessa voi mun mielestä sanoa että aika onnistunut lopputulos vai mitä olette mieltä?

Kim Kardashian

kuva täältä

Kim Kardashianianin ja muiden Kardashianin perheen jäsenten kauneusleikkaukset taitavat olla maailman eniten julkisuutta saaneita. Mun mielestä on jopa hieman pelottavaa kuinka erinäköiseksi ihminen voidaan kauneusleikkauksilla saada. Toki ennen ja jälkeen kuvilla on vuosia eroa joten sekin voi vaikuttaa mutta mun mielestä Kim näyttää näissä ennen ja jälkeen kuvissa ihan eri ihmisiltä. Nuo hänen kasvojensa leikkaukset ovat kuitenkin sinänsä ihan onnistuneita (ainakin jos haluaa täysin muuttaa itsensä) mutta kun katsoo kuvia hänen takapuolestaan niin voi vaan miettiä että menikö vähän yli..?

kuva täältä

No toivotaan että hän on itse kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen.

Geordie Shoren tytöt

kuva täältä

Kaikki Geordie Shorea seuranneet ovat varmasti pistäneet merkille kuinka erinäköisiä geordie tytöt olivat sarjan ensimmäisellä tuotantokaudella ja nyt. Mun mielestä kaikki olivat nättejä tyttöjä jo ennestäänkin ja etenkin Marnie (mustat hiukset keskellä)  oli todella kaunis ennen leikkauksiaan. Se on kyllä aika harmillista että etenkin julkkisten keskuudessa tuntuu olevan vain yksi kauneusihanne jolta kaikki yrittävät epätoivoiseti näyttää. 

Megan Fox

kuva täältä

Megan Foxille on selvästi tehty ainakin nenäleikkaus ja huultentäyttö. Kaunis hän on silti molemmissa kuvissa ja olenkin aina pitänyt Megania yhtenä kauneimmista julkkis naisista.  

Heidi Montag

kuva täältä

Kauneusleikkauksissa on aina se riski että niihin jää koukkuun ja ehkä kuuluisin tapaus on Heidi Montag jolla on takana lukemattomia leikkauksia vaikka ainakaan mun mielestä Heidin ei olisi tarvinnut alunperinkään leikata yhtään mitään. 

Tässäpä oli vähän tämmöinen kevyempi hömppä postaus näin perjantain ratoksi. Mua kiinnostaisi kuulla että mitä mieltä te olette kauneusleikkauksista ja onko jollekin kenties tehty joku leikkaus tai operaatio? Pistäkäähän kommenttiboksi laulamaan! :)

22 kommenttia:

 1. Apua, en oo ennen tiennykkää että Blake Livelya on leikelty :o Hän on kyllä tosi nätti. Tosi kiinnostava postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä tuli kans mulle aikoinaan isona yllätyksenä :D siit ei jotenkin uskois :D
   kiitti :)!

   Poista
 2. Ihan huippu postaus! Itse pidän luonnollisesta lopputuloksesta, jos operointiin ryhtyy. Liian isot huulet, epäluonnolliset implantit ja kuminen naama eivät vaan iske muhun 😅 Haluaisin itse joskus nenäleikkaukseen mutta en varmasti uskalla mennä saati jaksa säästää rahaa sellaiseen, myös hyaluronihappotäyttö silmänalusille houkuttaisi 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna, kiva kuulla että pidit postauksesta :)!
   Oon sun kanssa kyllä täysin samaa mieltä että luonnollinen lopputulos on aina paras.
   Oho kuulostaapa mielenkiintoiselta toi hyaluronihappotäyttö silmänalusille, pitääpä googlata mitä se tarkoittaa :D en oo tainnut ikinä kuulla.

   Poista
 3. Hyvä postaus! :) Mun mielestä jokainen saa tehdä kasvoilleen ja keholleen mitä haluaa. Jokainen varmasti itse tietää riskinsä ja on toki harmi kun jotkut leikkaukset epäonnistuvat ja sitten on kasvot jne pilalla :/ Tai jos aletaan liikaa esim. huulia täyttämään, ei sekään kaunista ole. Mä en koskaan miettinyt kauneusleikkausta kohdallani, näin on hyvä. Joitain asioita muuttaisin, mutta en rahaa semmoisiin halua käyttää :D Ja muutenkin pelkään kaikkia leikkauksia kun en oo koskaan ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Niina! :)
   Hyvä kommentti, oon täysin samaa mieltä. Varsinkin juuri toi huultentäyttö tuntuu monella menevähän vähän överiksi ja lopputulos on tosi helposti ankkamainen.
   Monella on varmaan just toi sama käynyt mielessä että jotain pientä voisi muuttaa mutta harva sitten oikeasti haluaa siihen rahansa käyttää :D Ja mitä tulee leikkauspelkoon niin vaikka itse haluaisinkin teettää jonkun leikkauksen joskus niin en varmaan edes uskaltaisi.

   Poista
 4. Ymmärräthän, että et voi käyttää netistä bongaamia kuviasi blogissasi? Sinulla pitäisi olla näiden kuvaajien luvat. Linkit voisit toki jakaa...se ei ole kielletty (esim kuva Maijasta tässä linkissä), mutta suoria kuvia et voi laitata sivuillesi vaikka kuinka kertoisit mistä ne on otettu. Sen verran kannattaa selvitellä perus asioita ennen kun aloittaa bloggaamisen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indiedayssin eettisessä opastuksessa bloggaajille on sanottu seuraavaa: "Jos vaikuttaja lainaa ulkopuolisen tekstejä, kuvia, ideoita, tai muita niihin verrattavia, niiden lähde on mainittava selkeästi ja liittämällä linkki postaukseen".
   Pistin lähteen linkin (joka on google) tuohon postaukseen mielestäni aika selkeästi :)

   Poista
  2. Google tai esim Pinterest ei ole lähde vaan se lähde on se sivu mistä suoraan olet kuvan ottanut, vaikka olisitkin päätynyt kuvaan Googlen kuvahaun kautta.

   Postaus oli kuitenkin mielenkiintoinen ja yllätti tosiaan Blaken muutos!

   Poista
  3. aaa niin joo aivan eli se ei riitä että laittaa lähteeksi pelkkä google. Pitääpä etsiä nuo kuvien oikeat linkit ja lisätä ne postaukseen. Kiitos kun tulit kertomaan virheestäni ja kiva kuulla että postaus oli kuitenkin mielenkiintoinen :)

   Poista
  4. Itseasiassa Suomen tekijänoikeuslaissa määritetään niin, että mitään kuvaa ei saa julkaista ilman kuvanottajan lupaa - merkattiin kuvaaja kuvan yhteyteen tai ei. Eli kun sinulla ei ole lupaa näiden kuvien kuvaajilta, et voi kuvia julkaista. Toki monet ihmiset tekevät niin, mutta se ei silti tee siitä laillista. Kaikilla kuvilla on kuvaaja, joka omistaa kuvan tekijänoikeudet.

   Indiedayssin opastus on näköjään aivan tekijänoikeuslaista tietämätön, täytyy laittaa heille viestiä, että he johtavat pahasti harhaan käyttäjiään ja usuttavat heitä tekemään laittomuuksia. Tekijänoikeusrikkomus kun on laiton teko ja verrattavissa vaikka kaupasta varastamiseen. Ethän sinä menisi kaupasta varastamaan karkkia vaan sen takia, että ne on helposti saatavilla? Sama pätee kuviin - ei niitä saa varastaa, vaikka niitä on internet täynnä.

   Kannattaa olla jatkossa oikeasti tarkka näiden kanssa - se kun ei tarvitse kuin sen yhden aktiivisen kuvaajan ja sitten sulla onkin oikeusjuttu käsillä.

   Ja tosiaan, Google, Pinterest, WeHeartIt ym on vaan sivustoja, joissa on kuvia - ei mitään kuvapankkeja. Jos kaipaa esim laillisia täytekuvia blogiin, kannattaa tsekata vaikka Pixabay, heillä on lisenssivapaita kuvia, joita voi kuvaajan mainitsemalla käyttää myös blogissa. Toki asia pitää varmistaa KUVAkohtaisesti.

   Eli ei auta, että laittaisit kuvien oikeat lähteet kuvan yhteyteen - kuvaan pitää olla kuvaajan lupa. Piste.

   Tekijänoikeusasiat on kinkkisiä, mutta kysyvä ei tieltä eksy.

   Poista
  5. Kiitos kommentistasi. Nämä tuntuu tosiaan olevan aika monimutkaisia juttuja ja näistä saa aika ristiriitaista tietoa kun rupeaa netistä etsimään ja kaikki tuntuu olevan asiasta vähän eri mieltä.

   Itse nyt myös perehdyin tähän asiaan koska olin aina ollut siinä uskossa että kuvia saa julkaista kunhan vain kertoo niiden alkuperän (monet suositutkin blogit tekee tätä joten siitä munkin harhaluulo johtuu).
   Hyvä kuitenkin että asiaan tuli vihdoin selvyys ja pitää jatkossa olla tarkempi näiden kanssa ja etsiä netistä noita lisenssivapaita kuvia.

   Sitä vaan vielä mietin että jos suomen tekijänoikeuslaissa lukee että muiden kuvia ei saa käyttää (edes vaikka laittaisikin linkin kuvan yhteyteen) niin koskeeko se myös näitä ulkomailla otettuja ja yleisesti googlesta löytyviä kuvia koska nehän ei ole suomessa otettuja? Vai onko se vain ihan yleisesti että mitään muiden ottamia kuvia ei saa käyttää oli ne sitten suomessa otettuja tai ei..?

   Poista
  6. Kyllä se koskee ihan kaikkia. Suurimmalla osalla muistakin maista on samankaltainen tekijänoikeuslaki kuin Suomella, joten vaikka tekijänoikeusrikkomus ei tapahtuisi samassa maassa (eli tapahtuisi ulkomailla), on se silti tekijänoikeusrikkomus. Selkein muistisääntö on, että mitään ei saa käyttää ilman erillistä lupaa (tai käytön laillistavaa lisenssiä), oli se mistä hyvänsä kopioitu. :)

   Luin vielä indiedaysin eettiset ohjeet eikä siellä nyt ainakaan enää ollut mainintaa tuosta, minkä pätkän ylle copypastesit. Ehkä ottivat sen sieltä pois kun tosiaan oli aivan väärää tietoa.

   Poista
  7. Asia selvä :) joka päivä oppii näköjään jotain uutta!

   Mäkin kävin uudestaan katsomassa tuota eettista ohjeistusta mutta kyllä se kohta vielä mulle ainakin näkyi. Se on tuossa yleistä -tekstin alapuolella olevassa teksti osiossa. Tässä vielä linkki siihen:

   http://www.indiedays.com/item/tietoja/eettinen-ohjeistus

   Poista
 5. Mullekkin tuli ihan yllätyksena et Blake mileny on käynyt kauneusleikkauksessa. Mun mielestä luonnollinen look ilman kauneusleikkauksia on ehdottomasti parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha näköjään melkeen kukaan ei tiennyt sitä :D On se kyllä kieltämättä aika yllättävää että häntä on leikelty noinkin paljon.
   Samaa mieltä :)!

   Poista
 6. Tosi kiva postaus! Mua kiinnostaa kauneusleikkaukset paljon, mutta itselleni en sellaista haluais käydä tekemässä, koska mun mielestä se on kans jotenkin pelottavaa ajatella sitä kaikkea mitä ne kirurgit siinä tekevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Jaana! :) haha monia tuntuu ne kyllä kiinnostavan mutta harva sitten loppupeleissä oikeasti itselleen rupeaa mitään kauneusleikkauksia hommaamaan :D

   Poista
 7. Oho, noi Blake Livelyn leikkaukset tuli mulle yllätyksenä! Itse olen kauneusleikkauksista sitä mieltä, että ovat yleensäottaen turhia, mutta jos joku on sitä mieltä, että saa elämänlaatuaan oikeasti parannettua käymällä veitsen alla, niin siitä vaan leikkauksiin - tärkeintähän on, että henkilö on itse tyytyväinen :) Itse en kumminkaan ikinä leikkauksia haluaisi.
  Tää postaus oli tosi mielenkiintoinen ja omaperäinen ja opin myös uutta tätä lukiessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tuntuu että kaikki yllättyi juuri Blaken leikkauksista :D Se onkin kyllä tosi erinäköinen ennen ja jälkeen kuvissa.

   Oon sun kanssa kyllä ihan samaa mieltä noista leikkauksista :)
   Kiva kuulla että oli mielenkiintoinen postaus! kiitti ^^

   Poista
 8. Ihan mega mielenkiintoinen postausaihe! Itse en edes tiennyt, että Blake on myös käynyt veitsen alla ja onhan noissa kuvissa tosi iso ero! Itse olen sitä mieltä, että jokainen elää kerran ja se pitäisi elää niin, että on onnellinen. Jos kauneusleikkauksia haluaa tehdä niin siitä, vaan veitsen alle. Olisi kuitenkin hyvä ymmärtää niiden riskit ja vaarat. Ei ole tosiaankaan sama juttu, kun Kim menee leikkaukseen, kun jos itse, vaikka menee halvimpaan paikkaan ottamaan tissit. Kauneusleikkauksissa piile aina vaaroja ja nukutus ei ikinä ole kropalle hyvä juttu!
  Tosi kiva postaus. Tätä piti ahmia ja selata kuvia. Kauhistella ja ihastella samaan aikaan. :D

  VastaaPoista
 9. Mulle tuli ilmoitus, että mun kommentti ei mennyt läpi? Niin kommentoin uudestaan. Älä ihmettele, jos sulla näkyykin sitten kaksi samankaltaista kommenttia. :D
  Tosi mielenkiintoinen postaus! Piti ahmia koko postaus ja hämmästellä kuvia. Itseä huolestuttaa kauneusleikkauden kasvavassa suosiossa, että ne ovat muuttaneet kauneusihanteita tosi paljon. Mietin, kuinka moni nuori haaveilee pyöremmistä poskipäistä, koska julkisuuden henkilöt on totuttu näkemään (Esim kim, kylie) korkeilla poskipäillä. Kauneusleikkaukset ovat tuoneet myös hassun ilmiön, että halutaan muokata itsestään ihan täysin jonkun toisen näköinen. Tätä en kyllä ymmärrä en sitten mitenkään. Minusta kauneusleikkauksilla voi korostaa omia hyviä puolia tai korjata jotain itseä miellyttäväksi. Ei muuttua täysin esimerkiksi Kimin näköiseksi.
  Tosi hyvä postaus ja mielenkiintoista, että Blake on myös käynyt veitsen alla. Tätä en itse tiennyt, eikä varmasti moni muukaan!

  VastaaPoista